Webbhotell i molnet med CloudLinux

CloudLinux - webbhotell i molnetSurftowns största uppgradering är äntligen lanserad, och introducerar en mängd förbättringar för våra webbhotell. I detta blogginlägg tänkte jag berätta lite mer om en av dessa, nämligen CloudLinux och dess innovativa LVE-teknologi.

LVE — supertunn virtualiseringsteknologi

LVE står för ”Lightweight Virtual Environment”, och ger oss en rad fördelar:

 • Högre stabilitet på webbservern tack vare isolering av webbhotell
 • Bättre prestanda, på grund av effektivare fördelning av resurser
 • Enskilda kunder kan inte påverka inte andra kunders stabilitet och prestanda
 • Snabb identifiering av kunder med skenande resursbehov
 • Förbättrad säkerhet trots safe_mode inaktiverat

Enkelt förklarat betyder det att ditt webbhotell hamnar i sin egen ”bubbla,” som förhindrar att det blir påverkat av andra webbhotell. Exempelvis om ett webbhotell skenar iväg med sin resursanvändning och börjar belasta servern onormalt mycket, så skulle det i vanliga fall innebära att resterande webbhotell på servern började upplevas långsamma…

Men inte med CloudLinux! CloudLinux fördelar snabbt resurserna så att alla webbhotell får de resurser de behöver för att fungera. Samtidigt kan vi snabbt identifiera och hjälpa den kund som fått ett ovanligt högt resursbehov.

Förbättrad prestanda och säkerhet för ditt webbhotell

Förr i tiden så var man tvungen att ha en ”gemensam” användare på webbservern, som alla webbhotell delade på. Detta introducerade dock en rad säkerhetsproblem som flera programmeringsspråk försökte lösa, dock inte utan komplikationer. PHPs föraktade safe_mode är just ett sådant exempel, som visserligen löste problemet men samtidigt introducerade en rad andra problem…

Den bästa lösningen hade såklart varit att låta varje webbhotell använda sin egna användare på webbservern. Men det är inte förrän på senare tid teknologin för att kunna göra detta, utan en väsentligt högre belastning på servern, har dykt upp.

Vi har valt en av de bästa teknologier för detta i form av CloudLinux, som låter oss isolera ditt webbhotell med hjälp av virtualisering. Du kan därför köra din kod som ditt webbhotells egna användare — utan att det tummar på prestandan eller säkerheten!

3 Comments

 1. Tweets that mention Webbhotell i molnet med CloudLinux | Surftown -- Topsy.com
  december 16, 2010 @ 11:21 f m

  […] This post was mentioned on Twitter by Lindeskär's Feed and Prima Webbhotell, Surftown. Surftown said: SE: Webbhotell i molnet med CloudLinux https://goo.gl/RXHCZ […]

 2. Kristian Jorgensen
  mars 10, 2011 @ 8:01 f m

  Hej,
  Går det at bruge cloudlinux som server for program – eller har I andre produkter som vi skulle kunne bruge som server?

 3. Jonathan Gabor
  mars 15, 2011 @ 10:50 f m

  CloudLinux är teknologin som våra servrar använder sig av och som ger oss en massa fördelar jämfört med en klassisk server-konfiguration. Men jag skulle rekommendera dig att du ringer in till vår försäljningsavdelning, så berättar de gärna mer och svarar på alla dina frågor:

  Surftown Sverige: 08 551 10 761
  Surftown Danmark: 7070 2474