Webbhotell för endast 1 kr – vi firar massiv uppgradering

En sak som har stått högt på önskelistan hos många av våra kunder och oss själva är bättre prestanda för våra Linux-servrar. Därför har vi letat länge efter en lösning som ger sådana förbättringar, samtidigt som den är kompatibel med vårt provisioneringssystem.

Vi har nu hittat en sådan lösning i form av den blixtsnabba webbservertekniken Litespeed. Under de senaste månaderna har tekniken testats noga på våra system, och idag har Litespeed redan införts på en handfull utvalda servrar. Under de närmaste månaderna kommer lösningen att ha installerats på ALLA våra Linux-servrar. Hos Surftown ska alla köra Ferrari.

Det vill vi gärna fira!

Vi har därför satt ut 5 000 webbhotell till försäljning för 1 kr per styck! Först till kvarn gäller!

Klicka här för att upprätta ett webbhotell

Förbättringar och nya möjligheter med Litespeed
Den massiva uppgraderingen av alla våra Linux-servrar kommer att medföra en rad förbättringar och nya möjligheter:

 • Snabbare hemsidor
 • Bättre upptider
 • Högre säkerhet
 • Fler möjligheter

Litespeed är mer än sex gånger snabbare än Apache, som är den webbserverteknik vi har använt tidigare. Litespeed ger också otroligt stabila webbservrar, och därmed bättre upptider för din hemsida. Vårt mål är att leverera 100 % upptid, och med den nya Litespeed-tekniken är vi så nära det målet som det går att komma idag.

Förutom snabbare hemsida och bättre upptider, ökar Litespeed också säkerheten. Litespeed minskar till exempel risken för ”DoS-attacker” (Denial of Service) och så kallad ”defacing” av hemsidan.

För de mer tekniska användarna kan Litespeed också erbjuda några extra tilltalande möjligheter. Du kan nu till exempel aktivera din egen cache. Detta kan hjälpa dig att öka hastigheten på hemsidan betydligt. Du kan även välja mellan flera olika PHP-versioner på samma server, så att du fritt kan välja just den version som passar din hemsida.

Som en extra bonus i detta ymnighetshorn av förbättringar fördubblar vi mängden RAM på alla webbhotell, från 128 MB till 256 MB. Om du till exempel använder WordPress och tidigare har råkat ut för problem med för lite ledigt minne, borde det nu vara historia.

Litespeed är ett stort steg i rätt riktning för Surftown. Jag ser fram mot att kunna avslöja fler goda nyheter inom den närmaste framtiden.

16 Comments

 1. Gäst
  oktober 19, 2012 @ 8:35 f m

  Haha, komiskt att ni går över till Litespeed nu – när.. branchkollegor redan har kört på Litespeed något år och har nu bytt tillbaka till Apache. 

 2. Pfsurftown
  oktober 19, 2012 @ 9:44 f m

  Enligt våra interna tester ger Litespeed en ökad prestanda, samtidigt som den förbrukar mindre resurser. Detta i kombination med att Litespeed också har ett par intressanta funktioner så ser jag inte varför man skulle gå tillbaka till Apache.

  Men troligen hade ”dom” sina anledningar.

 3. Oskar
  oktober 19, 2012 @ 11:08 f m

  När får man reda på ens server fått detta? 

 4. Jörgen
  oktober 19, 2012 @ 1:33 e m

   På vilket sätt är Litespeed säkrare än Apache mot defacement?

 5. Andreas
  oktober 20, 2012 @ 8:58 f m

  Har ni fortfarande 1 click setup för Joomla?

 6. Crystalii
  oktober 21, 2012 @ 4:27 f m

  Jag förstår inte det här med webbhotell för 1 kr. Betalar jag endast 1 kr på ett helt år? Vad händer sen? Vad tjänar ni på det här?

  Måste ligga nåt bakom som man betalar.

 7. wolli
  oktober 22, 2012 @ 12:13 f m

  Hej, vad innebär detta vad gäller ImageMagick och mongodb?

 8. PaLa
  oktober 23, 2012 @ 4:15 e m

  Jag kan som kund meddela att det är MARKANT skillnad i hastighet nu med Litespeed jämfört med tidigare. så ett riktigt lyft som åtminstone vi är tacksamma för. Ser fram emot uppdatering av resten av servrarna eftersom vi har klienter lite spridda här och var.

 9. Gäst
  oktober 23, 2012 @ 10:05 e m

   Får se om ni stöter på samma saker. Som tur så är ju webbservrar inte så vidrigt jobbigt att byta ut.

 10. Mats Larsson
  oktober 31, 2012 @ 3:42 e m

  Verkligen skillnad på fart på websidan efter uppgraderingen: tack Surftown!! 🙂

 11. Webmaster
  november 13, 2012 @ 7:08 e m

  Är det någon mer som kör med wordpress som upplevt att sajten blivit 6ggr långsammare snarare än snabbare? T om att uppdatera går segt. Har sagt till om detta men får ett standardsvar att det ska bli bättre om ett par dagar men det har gått över 2 veckor nu.

 12. Snubbelfot
  november 13, 2012 @ 7:25 e m

  Jajamen. Surftown är en katastrof just nu. Klarar inte av befintliga kunder o vill ha 5000 nya. Stackars oss.

 13. Pfsurftown
  november 14, 2012 @ 9:17 f m

  Det står på samma sida som du t.ex ändrar ditt ftp lösenord. https://surftown.se/support/hur-andrar-jag-losenord-min-ftp-anvandare

 14. Pfsurftown
  november 14, 2012 @ 9:20 f m

  Yes, OneClickToolbox är ett väldigt populärt verktyg för att installera t.ex. WordPress osv. Den kommer vi nog alldrig att släppa.

 15. Pfsurftown
  november 14, 2012 @ 9:26 f m

  Det stämmer att du endast betalar 1 kr för första året. Väljer du att registrera domäner så ingår dock inte dessa.

  Kampanjen handlar ju om att vi verkligen känner att vi har en super produkt att sälja, så vi väljer att locka kunder med ett starkt erbjudande och vi är övertygade om att de väljer att stanna hos oss.

 16. Pfsurftown
  november 14, 2012 @ 9:30 f m

  Det ser inte ut att bli någon ändring på den fronten. Det vill säga vi fortfarande inte stödjer dessa programvaror.