Veckans tips #1

För att göra bloggen ett lite mer roligt och intressant besök, och inte bara en sida som berör Surftown, så tänkte vi börja med en följetong som vi kallar ”Veckans tips”. Varje vecka kommer vi ge er tips och råd på olika program, lösningar, och hemsidor som vi tycker är intressanta, roliga eller bara bra att ha bland sina bokmärken.

Vårt första tips är en sida med det ganska långa men väldigt finurliga namnet www.downforeveryoneorjustme.com. Det är en sida där ni kan kontrollera om er sida är nere för alla eller om den endast är nere för er. Ett värdefullt verktyg, då det händer att vi får in samtal där panikslagna kunder undrar varför deras hemsida är nere. Då är det bara för kunden att skriva in sin hemsideadress, så får man snabbt svar på om sidan verkligen är nere! Det behöver ju inte röra sig om en driftstörning hos sitt webbhotell, det kan ju vara allt från gamla DNS-records hos sin internetleverantör till en krånglande router.

Samtidigt så är den inte limiterad till att endast kontrollera ifall sin egna webbplats är nere, utan kan vara händig ifall man undrar om sin nyhetssida, auktionssida, favoritblogg (dvs SurfBloggen) eller vad man nu brukar besöka, är nere.

4 Comments

 1. Rikard
  maj 9, 2008 @ 7:11 e m

  Psst – en följetong är inte en slags tång. 😉

 2. Rikard
  maj 9, 2008 @ 8:11 e m

  Psst – en följetong är inte en slags tång. 😉

 3. Jonathan Gabor
  maj 12, 2008 @ 9:48 f m

  Haha, rätt och riktigt… Tack för det! 🙂

 4. Jonathan Gabor
  maj 12, 2008 @ 10:48 f m

  Haha, rätt och riktigt… Tack för det! 🙂