Surftown byter webbmail (snart)

Vi har goda nyheter! Vi arbetar just nu frenetiskt med att implementera vår nya webmail, som vi förväntar oss att kunna lansera i starten av oktober. På grund av detta kommer våra gamla webbmail-klienter bli permanent bortagna och ersätts med den nya. Det vill säga, du kommer inte längre kunna använda AtMail och Squirrelmail när du loggar på din Surftown webbmail.

Den nya webbmailen har ett modernt gränssnitt och alla de funktioner man kan förvänta sig av en webbmail, såsom stöd för både text- och HTML-mejl, adressbok, kalender, sökfunktion och möjlighet att importera kontakter från andra e-posttjänster (t.ex. Gmail, Yahoo och Hotmail). Den nya webbmailen ger även möjlighet att integrera sociala medier såsom Facebook, Twitter och LinkedIn – direkt i din webbmail! Detta låter dig hålla alla dina nätaktiviteter samlat på ett ställe.

Jag har skrivit en liten FAQ gällande ändringen, men om du har några andra frågor så är du mer än välkommen att skriva en kommentar nedanför så ska vi försöka svara på den.

Varför byter Surftown webbmail?

Enkelt förklarat, för att vi inte är tillfredställda med vår nuvarande webbmail och den nya webbmailen kommer ge samtliga av våra produkter ett rejält kvalitétslyft.

Ska jag själv utföra något?

Så snart vi har lanserat den nya webbmailen, så kommer du kunna logga in och börja använda den. Dock så kan du behöva flytta över dina kontakter och kalender till den nya webbmailen, om du använt dessa funktioner.

Bliver mina mejl raderade?

Nej, vi raderar ingenting i samband med utbytet. Det är endast utseende och funktionalitet som blir nytt och förbättrat.

Kommer det uppstå någon nedtid för webbmailen?

Vi förväntar oss ingen nedtid i förbindelse med utbytet.

Vad kostar det?

Den nya webbmailen är en del av din existerande produkt, och kommer därför inte kosta dig någonting.

29 Comments

 1. Hans Selander
  september 7, 2011 @ 4:35 e m

  Kan jag läsa min webmail med en android-mobil med denna ändring?

 2. Henrik Zaar
  september 7, 2011 @ 5:35 e m

  Kan man inte få mailen som IMAP istället för Pop3, det borde ju vara många med mig som använder flerra datorer/smartphones och vill ha allt uppdaterat.

 3. Martin Hellgren
  september 7, 2011 @ 5:35 e m

  Har ni med denna ändring också tagit bort teckenbegränsningar i e-post-lösenorden? Jag vill kunna använda mig av andra tecken än bara [a-zA-Z0-9] i mina lösenord !!!  

 4. Andreas Jonsson
  september 7, 2011 @ 5:52 e m

  IMAP har funnits länge, jag har kört det i flera år. Är väldigt smidigt att få mailen markerade som lästa i telefonen, datorn och webbmailen samtidigt.

 5. Henrik Zaar
  september 7, 2011 @ 6:03 e m

  Okej !?
  Men varför hittar man inte en konfigureringslista på server, portar mm någonstans då? 

 6. Stanitch
  september 7, 2011 @ 6:12 e m

  D finns ju t d flesta klienter o har man fantasi så kan man plocka inst. t en klient som inte finns.
  T.ex här ä en t thunderbird:
  https://surftown.se/support/hur-upprattar-jag-min-e-postadress-som-ett-imap-konto-i-thunderbird

 7. Eva
  september 7, 2011 @ 6:35 e m

  Jag använder enbart webmail och undrar om jag förstått saken rätt. Jag får nya inloggningsuppgifter av eri god tid innan bytet. Mailen i mina mappar flyttas över till den nya mailen med automatik, men kontaktuppgifterna måste jag flytta själv. Är det rätt uppfattat?

 8. Pelle
  september 7, 2011 @ 6:44 e m

  Om ni stänger den gamla webmailen samtidigt som den nya börjar fungera, hur hittar jag mina kontakter då?

 9. xperia
  september 7, 2011 @ 7:20 e m

  Varför alls använda webmail i mobilen när du kan köra IMAP direkt till dina bervlådor med standardinstallerade mailklienten i Android.

 10. Björn
  september 7, 2011 @ 7:33 e m

  Kommer man att kunna lägga in frånvaromeddelande i webmailen eller kommer man fortfarande behöva göra det från kontrollpanelen? D0jan

 11. Fermus
  september 7, 2011 @ 9:03 e m

  När jag försöker läsa denna artikel från min androidmobil så hamnar det en DISQUS ruta framför och går ej klicka bort. Mvh daniel

 12. Hgj
  september 8, 2011 @ 5:59 f m

  Fixar ni inte spamfiltret, kommer jag inte att använda surftown-mailen ändå. Som den är idag är den fullständigt värdelös.

 13. enqan
  september 8, 2011 @ 7:52 f m

  Hej,

  Jag undrar om epostadministrationen kommer att påverkas? Jag har en hel del ganska viktiga maillistor där, men webbmailen använder jag mig inte av. Hur fungerar det?

  //erik

 14. Jonathan Gabor
  september 8, 2011 @ 8:10 f m

  Dina maillistor kommer inte påverkas av detta, då dessa styrs av din kontrollpanel och inte din webbmail.

 15. Jonathan Gabor
  september 8, 2011 @ 8:12 f m

  Tråkigt att höra! Det har på senare tid kommit ”ny” typ av spam som inte fångas av de flesta antispam-leverantörers filter tyvärr, och det tar ibland lite tid att åtgärda detta. Till och med Gmail har sett en ökad mängd spam som hittat förbi deras spamfilter.

  Men vi arbetar kontinuerligt med vår flera lager av antispam-filter, så det kommer absolut bli bättre snart.

 16. Jonathan Gabor
  september 8, 2011 @ 8:13 f m

  Vi beklagar! En uppdatering av Disqus för en tid sedan ville inte leka med vårt tema på vissa mobilenheter, t.ex. vissa Android-telefoner och iPads. Vi ska försöka åtgärda det så snart som möjligt!

 17. Jonathan Gabor
  september 8, 2011 @ 8:17 f m

  Ingen ändring på den fronten, men det är absolut något vi vill ändra på i framtiden.

 18. Jonathan Gabor
  september 8, 2011 @ 8:18 f m

  Vi kommer ha en (längre) övergångsperiod, där både den nya och de gamla webbmail-klienterna fortfarande går att nå.

 19. Jonathan Gabor
  september 8, 2011 @ 8:19 f m

  All mejl ligger på mejlservrarna och är helt opåverkade av detta. Faktiskt så får du inte ens nya inloggningsuppgifter, utan kan fortsätta med de du har idag. Det ”enda” som ändras är sättet/gränssnittet som används för att läsa och skicka mejl, som alltså kommer bli betydligt bättre och mer funktionellt.

 20. Jonathan Gabor
  september 8, 2011 @ 8:31 f m

  Det förstår vi mycket väl, men ingen ändring på den fronten ännu då det är en begränsning i kontrollpanelen vi använder. Men vi vill se en ändring på detta lika mycket som du, så förhoppningsvis händer det något med inom en snar framtid.

 21. Anonym
  september 8, 2011 @ 11:33 f m

  Hej. Jag jobbar som fotograf och skulle värdesätta möjligheten att samtidigt bifoga flera filer (bilder) i ett och samma mail, kommer det att kunna gå?

 22. Jonathan Gabor
  september 8, 2011 @ 12:06 e m

  Det ser jag inte hinder för, så länge att bilderna inte är allt för stora. Du kan läsa mer om vilka begränsningar som finns för ditt e-postkonto här: https://surftown.se/support/vilka-begransningar-finns-det-pa-mitt-e-postkonto

 23. Webmaster
  september 8, 2011 @ 5:37 e m

  Hoppas vi slipper problem med åäö i fortsättningen, det borde varit löst för länge sedan… det är faktiskt rätt irriterande. Kan det möjligen bli så att användarna kan ändra sitt lösenord själv i den nya webbmailen?

  Sedan hade kanske en uppgradering på kontrollpanelen inte skadat heller, har just nu stora problem med alias som inte fungerar som de ska… rätt irriterande det med. 🙁

 24. Björn
  september 11, 2011 @ 8:21 e m

  Varför inte ta chansen att göra det med den här lanseringen? Jag kan inte förstå varför man ska behöva vara administratör för att kunna lägga ett frånvaromeddelande, användarna vill ju kunna göra detta själva utan att behöva ta kontakt men administratören varje gång. Det är väldigt irriterande för mig som administratör också. I de allra flesta e-posttjänster kan man göra det själv som e-postanvändare och är enligt mig en grundläggande funktion som borde finnas. Hur gör ni själva? Har ni någon som lägger in meddelanden åt alla eller har ni alla tillgång till adminkontot? Kanske det vore enklare för er att göra en begränsad inlogg till kontrollpanelen där man bara har tillgång till inställningarna till sitt eget konto.

 25. Jens Svare-olsen
  september 30, 2011 @ 4:20 e m

  Jo jag vet, men problemet är att jag måste ta varje bild/bilaga för sig, jag skulle vilja kunna markera flera och bifogade dom samtidigt. Istället för som idag behöva bifoga dom en och en.

 26. Svalholm
  oktober 20, 2011 @ 12:28 e m

  Kommer inte inte på nya webbmailen  90% initialization visas i en evighet (förra veckan gick det bra).

 27. Yasin
  november 17, 2011 @ 2:53 f m

  Är det fler person än jag som har REAGERAT på att det INTE går att exportera en maillista (t.ex. en grupp mail med 100-200 personer i) från Surftown??

  Detta råkade jag ut i samband med en flytt mellan två konton hos Surftown (! nämner inte ens här arbetet med filflytt trots att kontona i princip har samma struktur från rooten; förutom att de ligger på 2 olika servrar)… Alternativet som Surftown föreslog var att kopiera adresserna ur listan 1 och 1 själv!!

 28. Per
  april 16, 2013 @ 11:15 f m

  Hej. Jag har samma problem. Har du hittat lösningen?

 29. cmquist
  april 19, 2013 @ 11:43 f m

  Hej,

  Vilken webbläsare använder du?

  Med vänlig hälsning,
  Connie Michael Quist
  Customer service coordinator