Så här skapar du en sida på Facebook

Har du läst våra tre goda råd innan du börjar med sociala medier, och är redo att starta en sida på Facebook för ditt företag eller din organisation så ger vi dig lite hjälp att komma igång.

Så här skapar du en ny sida på Facebook

Först och främst krävs det att du har en vanlig profil på Facebook innan du kan skapa en sida för ditt företag. Det går tyvärr inte att skapa en profil för bara ditt företag. Om du inte redan har en Facebook-profil bör du börja med att skapa en.

När det är klart tittar du till vänster i menyn och klickar sedan på rubriken ”Sidor och annonser”. Fortsätt med att klicka på ”Skapa sida”.

Första steget är att välja vilken typ av sida du vill skapa. I det här exemplet skapar jag ett nytt företag, men principerna är de samma oavsett vad du väljer. Den enda skillnaden är vilken och hur mycket information du anger.

Välj ”Företag, organisation eller institution” och ange de obligatoriska uppgifterna. Klicka sedan på ”Kom igång”. Då guidas du genom de tre stegen där du laddar upp en profilbild, skriver en beskrivning av din sida och väljer en så kallad ”Vanity URL”. Det är den unika adress som din Facebook-sida har. Exempelvis är Surftowns Vanity URL facebook.com/surftown.com, där ”Surftown.com” är vårt unika namn. Det finns dock vissa begränsningar – du kan inte välja namn som redan är tagna och vissa namn är inte tillåtna, exempelvis om de är för besläktade.

När du har gjort det här återstår bara det sista steget – att ladda upp en omslagsbild. Den är en fantastisk möjlighet att lyfta fram din Facebook-sida och göra ännu mer reklam för resten av ditt företag. Omslagsbilden ska ha storleken 851 x 315.

Nu kan du börja använda din sida. Lycka till!

5 Comments

 1. Usch
  september 28, 2012 @ 1:52 e m

  Så här tycker ni att ni arbetar:
  Inga otrevliga bindningsperioderVänliga och ärliga avtalsvillkorFullt tillfredställd eller pengarna tillbakaÄrligt snack och öppen debatt på bloggenSå här tycker jag att ni arbetar:BluffakturorSvara inte på brev elller tfn.samtalTotal avsaknad av service.

 2. Cfi Intl
  september 28, 2012 @ 2:06 e m

  Är glad jag varje gång jag kan förmå någon att välja någon annan ISP.

 3. Fundersam
  september 28, 2012 @ 3:39 e m

  Bithiah/Surftown.
  Var tog den den här tesen vägen?

  Ärligt snack och öppen debatt på bloggen

 4. Azim Wrack
  juni 23, 2013 @ 6:41 e m

  Wrack yem kho paida ba sam ka na?

 5. Azim Wrack
  juni 23, 2013 @ 6:47 e m

  Azim Wrack