Oöverträffat stöd för PHP5

WordPress, Joomla, Drupal, MagentoMed CloudLinux i maskinrummet, så har vi kunnat förbättra nästan alla aspekter av våra Linux-webbhotell. Idag är det dags att berätta lite mer om en av de största förbättringarna – nämligen vårt stöd för PHP5 och därmed alla applikationer skrivna i det: WordPress, Joomla, Drupal och många fler.

Bättre prestanda och säkerhet

Med effektivare resursfördelning på webbservern, så har vi haft möjlighet att tillåta en smått otrolig memory_limit på hela 128 MB! Detta tillåter din sajt att växa obehindrat funktionsmässigt, eftersom du nu utan problem till exempel bygga ditt egna bloggnätverk med hjälp av WordPress’ Multi-Site, ladda upp högupplösta foton till ditt bildgalleri eller bygga en stor community-sajt med Drupal eller Joomla.

Utöver det, så har vi kunnat öka säkerheten avsevärt för ditt webbhotell genom att köra PHP i ”FastCGI-mode” vilket gör att dina applikationer körs under sin egna användare istället för webbserverns. Det gör det nästintill omöjligt för en kund att läsa eller skriva i andra kunders filer! Det gör det även lättare för oss att i framtiden introducera nya versioner av PHP eller nya teknologier/språk, såsom Python. (Förslag tas gärna emot i kommentarerna.)

Sveriges bästa webbhotell för WordPress, Joomla och Drupal?

Tack vare den ökade säkerheten, så kan ditt webbhotell idag ha safe_mode inaktiverat! Detta förbättrar stödet för populära applikationer skrivna i PHP avsevärt. Till exempel så kan du fullt ut utnyttja WordPress’ supersmidiga administrationsgränssnitt och installera både teman och tillägg med några få klick.

Och även om prestandan för ditt webbhotell är förbättrad, så kan du förbättra den ytterligare genom till exempel cache-tillägg. Till WordPress rekommenderar jag WP Super Cache, eller W3 Total Cache om du är lite mer tekniskt insatt eller önskar mer flexibilitet.

Och givetvis gäller detta även Drupal och Joomla, inklusive de tusentals moduler och komponenter som du kan använda för att förbättra och utöka funktionaliteten på din hemsida! Så nu finns det ingenting som hindrar dig från att bygga den bästa sajten du kan tänka dig! 🙂

12 Comments

 1. Vi firar Drupal 7 med 100% rabatt på våra webbhotell! | Surftown
  januari 7, 2011 @ 3:52 e m

  […] 7 fungerar givetvis utmärkt med våra förbättrade webbhotell, så har du ännu inte testat Drupal eller våra webbhotell så är det ett utmärkt tillfälle att […]

 2. Carina
  januari 21, 2011 @ 11:55 f m

  Ska alla ha PHP5 eller är det utvalda som har det? För jag verkar då inte ha det…

 3. Jonathan Gabor
  januari 21, 2011 @ 12:31 e m

  Ligger du på en PHP4-server så behöver du bli flyttad till en PHP5-server. Men det är bara att kontakta supporten, så fixar dem det direkt. 🙂

 4. John
  februari 14, 2011 @ 8:43 e m

  Om ni skaffar stöd för Python så har ni garanterat en ny kund!

 5. David Engstrom
  mars 15, 2011 @ 2:46 e m

  kanske stöd för Node.JS

 6. Jonathan Gabor
  mars 15, 2011 @ 2:56 e m

  Inget dum förslag alls… Men vad jag kan förstå så kräver Node.js direkt åtkomst till operativsystemet och dess filsystem, vilket i så fall gör att det lämpar sig betydligt bättre på en VPS än på ett vanligt webbhotell.

  Men vi noterar förslaget, och kommer titta närmare på det och se vilka möjligheter som finns.

 7. Mattias
  april 6, 2011 @ 10:39 f m

  PHP stöd på windows hotellet vore väll fint???

 8. Jonathan Gabor
  april 6, 2011 @ 10:43 f m

  Vi har faktiskt det på vår lista och har tittat lite på det. Dock ingenting som är planerat inom den närmaste framtiden.

 9. Johnny Lewis
  november 7, 2013 @ 9:33 e m

  Efter att jag köpt en php-konto, så visade det sig att ni inte hade stöd för SQlite3. Kom igen!

 10. cmquist
  november 8, 2013 @ 9:15 f m

  Hej Johnny! Om du slår över till PHP 5.4 så har vi SQlite3! 🙂

  https://controlpanel.surftown.com/knowledgebase/article/80/aktivera-php-5-4/

  ^CQ

 11. Johnny Lewis
  november 8, 2013 @ 9:01 e m

  Tack det funkade
  Men det va ett konstigt sätt å uppgradera på….

 12. cmquist
  november 11, 2013 @ 8:50 f m

  Inga problem – jag är glad jag kunde hjälpa till!

  Den primära anledningen till att vi uppgraderar via .htaccess är att vi stödjer fyra PHP-versioner samtidigt: PHP 5.2, 5.3, 5.4 samt en väligt nedbantad version av PHP 5.3.

  På så vis så kan våra kunder välja den PHP-version de själva behöver. ^CQ