Ny kontrollpanel på väg

Vi har länge velat ge vår gamla kontrollpanel en ordentlig ansiktslyftning och vi vet att många av våra användare har samma önskemål. Därför har vi arbetat hårt på att bygga en helt ny kontrollpanel och förbereda den enorma uppgiften att migrera tusentals användarkonton till det nya systemet.

Vårt huvudfokus har varit att förbättra de befintliga funktionerna i kontrollpanelen, men vi har också lagt till flera nya läckra funktioner. Här är lite information om vad du kan förvänta dig av den nya kontrollpanelen:

Ny design och mindre rörigt

Vi har rensat upp ordentligt i den gamla kontrollpanelen och tagit bort en stor mängd funktioner som antingen inte fungerade som de ska eller som inte användes så mycket. Resultatet är en kontrollpanel där du enkelt får en överblick över dina produkter, fakturor och supportärenden.

new_cp_dasboard_en_590px

Ett samlat konto

Många av våra användare har mer än ett webbhotell hos Surftown, vilket också innebär fler användarnamn och lösenord att hålla reda på. Det vill vi gärna underlätta. Därför har vi gjort det möjligt för dig att samla och hantera alla dina webbhotell och domäner på samma konto.

Du kan också sätta upp användare och styra vilka områden som den enskilda användaren ska ha tillgång till.

new_cp_dashboard_services_en_590px

Enkel och automatisk förnyelse

Många av våra användare efterfrågar möjligheten att automatiskt förnya både domäner och webbhotell. I den nya kontrollpanelen kan du aktivera automatisk förnyelse och på så sätt förhindra att ditt konto plötsligt blir låst eller att du förlorar rättigheten till ditt domännamn på grund av bristande betalning.

Bättre styrning av domäner

I den nya kontrollpanelen har du möjlighet att själv göra många de saker som du tidigare behövde kontakta supporten för. Därmed slipper du besvär samtidigt som du sparar tid. Det innebär till exempel att du kan aktivera och inaktivera automatisk förnyelse av domäner, uppdatera DNS, hitta dina EPP-koder och uppdatera kontaktuppgifter på dina domäner.

Migrering av ditt konto

Vi ser fram emot att släppa dig loss i den nya kontrollpanelen, men innan du får lov att njuta av allt det nya så måste vi migrera ditt konto till det nya systemet. Du får mer information om migrering av ditt konto när tiden närmar sig.

Kan du tänka dig att vara med och betatesta den nya kontrollpanelen? Håll då ett öga på din e-post! Vi skickar ut betainbjudningar de kommande dagarna och det finns bara ett begränsat antal platser.

12 Comments

 1. Thomas
  juli 11, 2013 @ 3:30 e m

  Det låter riktigt bra! Jag har länge tyckt att panelen inte speglar hur den övriga surftown-sidan ser ut o fungerar.

 2. Peder
  juli 11, 2013 @ 10:09 e m

  Ser intressant ut.

 3. Johan Fredholm
  juli 12, 2013 @ 1:20 e m

  bra med förnyelse – vore också bra för oss företagskunder att kanske kunna få en samlingsfaktura varje månad. Nu måste jag gå in och betala varje domännamn för sig vilket tar lite extra tid och vilket betyder att jag väldigt ofta måste logga in för att inte missa någon faktura. tid är pengar.

  jag efterlyser även ett sätt för mina kunder att själva kunna lägga in frånvaronotis på sina emailkonton. tex. när man loggat in på webmailen.

  annars vill jag tacka för en bra produkt.

 4. Röjarn
  juli 13, 2013 @ 2:00 e m

  Tack, tack som man väntat på detta

 5. gamlehov
  juli 16, 2013 @ 12:19 e m

  Ser greiere ut!!

 6. cmquist
  juli 18, 2013 @ 10:33 f m

  Tak! Vi har lagt meget energi på at få det at se moderne ud, og vi er glade over at du kan lide resultatet! 🙂 ^CQ

 7. Björn Deutschmann
  juli 24, 2013 @ 11:42 e m

  Jag efterfrågar också att kunna lägga frånvaromeddelanden på e-post nivå. Ni skriver ovan att man kan skapa konton och styra vilka områden kontot ska ha tillgång till. Betyder det att man kan styra så att kontot endast har tillgång till att lägga frånvaromeddelande? Om så är fallet så skulle man ju kunna lägga ett kontrollpanelskonto för vardera av e-postkontona med just denna tillgång.

 8. cmquist
  augusti 2, 2013 @ 12:23 e m

  Hej Björn,

  Tack för ditt meddelande.

  Man kommer att kunna ge en kontakt möjligheten att administrera epost, men man kommer inte att kuna begränsa tillgången till en specifik address. ^CQ

 9. Matthew
  augusti 15, 2013 @ 8:25 f m

  Nar skall den va uppe och fungera

 10. cmquist
  augusti 16, 2013 @ 8:55 f m

  Vi har inget satt datum ännu, men den är i betatest på surftown.com. ^CQ

 11. Anders
  augusti 22, 2013 @ 11:27 f m

  Varför ingår inte det nya hemsideprogrammet på företagsabonnemanget? I nuvarande abonnemang ingår ju Sitebuilder

 12. cmquist
  augusti 23, 2013 @ 11:33 f m

  Hej Anders,

  När allt är klart så kommer det nya programmet att vara tillgängligt för samtliga kunder – det nya programmet är dock fortfarande i beta. ^CQ