Massiv uppgradering av ditt webbhotell

Tack vare dina och resten av våra kära kunders fina förslag under året, så är vi idag väldigt stolta över att kunna presentera den största uppgraderingen i Surftowns historia! Massor av nyheter för både våra Linux- och Windows-kunder! 🙂

Observera att detta är ett ganska tekniskt inlägg! Men vi kommer att löpande publicera fler blogginlägg som lite mindre tekniskt berättar mer om våra nyheter.

Webbhotell i molnet med CloudLinux och Windows Server 2008

CloudLinux - webbhotell i molnetDen teknologiska utvecklingen har rört sig framåt i en otrolig fart, och har gjort det möjligt för oss att erbjuda dig ett bättre webbhotell än någonsin! Vi har samarbetat med några av de bästa utvecklarna i världen och har valt att uppgradera vår Linux-plattform med CloudLinuxs LVE-teknologi, som låter oss kapsla ditt webbhotell i sin egna ”bubbla.” Det betyder det att ditt webbhotell inte blir belastat av andras aktiviteter på servern, och ger dig en imponerande prestanda, stabilitet och säkerhet.

Vi är även stolta över att idag få presentera en fullt uppdaterad Windows-plattform, baserad på Windows Server 2008 och Hyper-V. Denna kombination ger oss i princip samma möjligheter som CloudLinux ger våra Linux-webbhotell – den senaste teknologin för ditt webbhotell, med hög grad av isolering och massor av prestanda och säkerhet.

Oöverträffat stöd för PHP5

WordPress, Joomla, Drupal, MagentoVi upplever en stark tillväxt bland användare av open source-applikationer såsom WordPress, Joomla och Drupal. Dessa och många andra PHP5-baserade applikationer körs bättre än någonsin hos oss nu. Inte endast på grund av CloudLinux och dess LVE-teknologi, utan även för att vi idag kan med glädje berätta att safe_mode är inaktiverat!

Dessutom så har vi utökat PHPs memory_limit till hela 128 MB – det högsta du kan få på ett webbhotell idag. Denna höga gräns betyder att du utan problem kan ladda upp högupplösta foton till ditt bildgalleri eller använda tyngre funktioner, som till exempel WordPress Multi-Site-funktion.

Den senaste Windows-teknologin

Surftown <3 WindowsMen det är som sagt inte bara Linux-kunder som får en massa godis! Vi har idag tagit ett stort steg framåt med vår Windows-plattform, och kan idag erbjuda webbhotell med IIS 7 webbserver, MS SQL 2008 databasserver, ASP.NET 4.0 och MVC 2! Därmed får du alla de senaste teknologierna på en säker, stabil och snabb plattform med Windows Server 2008 och Hyper-V i grunden.

Och med smarta funktioner som UrlRewrite, betyder det att du utan problem kan ha snygga och framför allt SEO-vänliga webbadresser. Det vill säga Umbraco, DotNetNuke och andra populära CMS helt enkelt fungerar som de ska hos oss – direkt och utan krångligheter.

Det bästa av allt…?

Alla dessa nyheter är tillgängliga idag och för samtliga kunder! Observera dock att vissa kunder kan behöva att ta kontakt med vår vänliga supportavdelning, innan de kan använda några av de nya funktionerna.

Kommentera gärna med dina idéer och förslag på hur vi kan bli ännu bättre. Vi tar varmt emot både ris och ros – vi kommer ju ingenstans utan dig!

82 Comments

1 2
 1. Bp
  december 9, 2010 @ 2:12 e m

  Fråga: I och med uppdateringen, kommer det att fungera att köra scripts under windows?

 2. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 2:17 e m

  Definera gärna vad du menar med ”scripts”… Om du syftar på kod skrivet i ASP.NET, så fungerar det absolut. Det har det alltid gjort, dock inte med version 4. 🙂

 3. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 2:19 e m

  Detta berör inte ditt operativsystem som körs på din dator, utan på ditt webbhotell. Men kort förklarat så innebär det ett mycket bättre webbhotell, med bättre stöd för till exempel WordPress och andra populära applikationer.

  Kontakta gärna supporten, så kan de berätta mer. 🙂

 4. andy
  december 9, 2010 @ 2:21 e m

  nya mallar vore kul,

 5. Skimbrada1
  december 9, 2010 @ 2:25 e m

  Tjenare!, kan ni inte fixa så att man kan ladda upp en hel mapp eller zip fil på ftpn/filhanteraren.

  Mvh

 6. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 2:28 e m

  En mapp kan du inte ladda upp via My Surftowns Filhanterare, men däremot går det bra att ladda upp en zip-fil och sedan packa upp den i Filhanteraren. Klicka på ”Upload” i övre menyn för att ladda upp eller markera en fil och klicka på ”Uncompress” i höger spalten.

 7. Derek
  december 9, 2010 @ 2:38 e m

  I am interested in getting support setting up a WIKI page

 8. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 2:40 e m

  We had that before, but it didn’t really work out. So we moved to a ne support center which we developed internally, which allows comments and ratings so we can continuously improve the articles.

 9. Mark
  december 9, 2010 @ 2:43 e m

  Hej! Jag skulle gärna vilja kunna köra cron-jobb på mitt Linuxhotell. Eller är det kanske redan möjligt?

 10. Gojon
  december 9, 2010 @ 2:45 e m

  Som användare av WordPress säger jag: Hurra!

 11. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 2:47 e m

  Nej, det är tyvärr inte möjligt. Men förslag på det trillar in ganska regelbundet, så vi kommer se om det är möjligt att erbjuda det i framtiden.

 12. Magnus
  december 9, 2010 @ 2:48 e m

  Ahh, safe_mode RIP 😉

 13. Lars Larsson
  december 9, 2010 @ 2:48 e m

  Stor ros, ”safe_mode” var er akilleshäl länge.

  Förslag: webbsystem som WordPress och Joomla använder gärna cachefunktioner där HTML-filer genereras. Antar att det är tungt jobb för server men avlastar databasåtkomst.
  Är det möjligt att ni kan erbjuda en sådan cachefunktion som levererar HTML-filer direkt till besökaren? Borde bli ultrasnabbt jämfört med idag.

 14. Christian Johansson
  december 9, 2010 @ 2:48 e m

  Grymt! Kan bara MVC2 så nu slipper jag lära mig allt det där gamla…;)

 15. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 2:55 e m

  Det är egentligen inget vi behöver erbjuda, då du själv kan installera sådana cachefunktioner. 🙂

  För WordPress finns det en mängd cache-tillägg,t.ex. WP Super Cache och W3 Total Cache där jag personligen föredrar det sistnämnda då det är lite mer avancerat men ger samtidigt mer flexibilitet. Du installerar dem enkelt direkt i WordPress’s administrationsgränsnitt. 🙂

 16. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 2:56 e m

  Blicken framåt istället för bakåt, med andra ord… Helt rätt! 🙂

 17. Henrik
  december 9, 2010 @ 3:04 e m

  Behöver jag göra något för att då safe_mode att bli avstängt? Jag provade precis att ladda upp en fil i mitt wordpress-gränssnitt men det gick inte.

 18. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 3:06 e m

  Nej, du ska inte behöva göra någonting. Men kontakta gärna supporten, så tar de en titt.

 19. Adam Karlsson
  december 9, 2010 @ 3:36 e m

  Hur får jag bort safe-mode? Står att det fortf. är kvar.

 20. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 3:39 e m

  Du kan vara en av de kunder som behöver kontakta supporten, så jag rekommenderar dig att helt enkelt göra det. 🙂

 21. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 3:40 e m

  Jo, ändringarna i PHP 5.3 jämfört med tidigare PHP 5-versioner är vi medvetna om. Och vi kommer givetvis att berätta när en sådan uppgradering sker. 🙂

 22. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 3:42 e m

  Vi vågade inte spika ett datum, på grund av en rad olika orsaker, och därför var informationen något bristfällig. Det tar vi på oss, och vi lovar att bättra oss på den fronten.

 23. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 3:43 e m

  Kontakta supporten direkt, så hjälper dem dig!

 24. Jonas Falk
  december 9, 2010 @ 4:26 e m

  Jag sällar mig också till de som önskar croon.

 25. Andreas Gleerup
  december 9, 2010 @ 4:44 e m

  Jag också! =)

 26. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 5:24 e m

  Bra fråga. Inget vi har planerat i dagsläget, men vi tackar för ditt förslag! Beroende på efterfrågan, så får vi se om och när stöd för Java blir aktuellt.

 27. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 5:25 e m

  För några år sedan så hade jag hållt med dig helt och hållet, men Windows har faktiskt blivit mycket bättre på webbutvecklingsfronten. Men jag kommer nog hålla till Linux även i framtiden… 😉

 28. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 5:27 e m

  Haha! Ja, du… Vi kommer titta på det relativt snart, men det lär ju inte bli förrän de har i alla fall släppt en skarp version.

 29. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 5:29 e m

  Om du fortfarande inte har uppgraderat till PHP5 från PHP4, så är du kanske en av dem… Men bäst är om du helt enkelt kontaktar supporten.

 30. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 5:31 e m

  Nej då, men för att försäkra oss om att vi ger dig så snabb och bra support som möjligt så vill vi helt enkelt att du kontaktar oss via vårt e-postformulär. Men vi lovar att se på möjligheterna för att direkt kunna mejla supporten.

 31. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 5:32 e m

  ”HTTP Auth” eller IP-restriktioner via .htaccess-filen är en rätt populär lösning och fungerar finfint. 🙂

 32. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 5:33 e m

  Jag håller helt och hållet med, och vi har planer en rad förbättringar inför nästa år. Exakt vad och när kan jag dock inte svara på just nu.

 33. Jonathan Gabor
  december 9, 2010 @ 5:35 e m

  Låter ytterst märkligt, och inte alls så det ska fungera. Vänligen kontakta supporten, så ser vi till att lösa det.

 34. Andreas Danielsson
  december 9, 2010 @ 11:05 e m

  Jag måste säga att man är riktigt glad över att se alla uppdateringar, ni borde vara stolta över er själva att ha lyckas fått in allt som folk har frågat efter. lite sega är ni men väntar man på något gott så väntar man aldrig för länge eller? 🙂 underbart skönt att se att ni har fått in UrlRewrite har väntat i snart 1 år på det 🙂 det ända negativa som jag kan komma på är väl att informationen om detta har väl kanske inte varit den bästa men jag tror nog att ni lyckas bättre nästa gång med det. ha det gött och tack för detta!

 35. Marcus
  december 10, 2010 @ 2:29 f m

  Vi får en extremt stor mängd spam i WordPress-bloggen på vår sida och det verkar som om det accelererar kraftigt. Kommer det ett spam-skydd i samband med uppgraderingen?

 36. Ulf Holmerin
  december 10, 2010 @ 9:23 f m

  Så länge man bara kan ha en adminstratör för sitt webhotell, är uppgradering ointressant. Jag vill kunna ha ett huvudadministratörskonto och sedan kunna lägga upp några undaradministratörer.

 37. Jonathan Gabor
  december 10, 2010 @ 11:24 f m

  Tråkigt att du finner uppgraderingen ointressant… Men det är ett intressant förslag, som vi ska fundera på. Dock så är det väldigt få kunder som förslagit något liknande, och det är trots allt efterfrågan som främst styr var vi lägger vårt fokus. Så jag kan tyvärr inte lova någonting… Men vi tackar för förslaget!

 38. Jonathan Gabor
  december 10, 2010 @ 11:26 f m

  Om ni syftar på kommentarsspam på din WordPress-blogg, så är det ingenting vi kan stoppa från vår sida… Däremot så finns det utmärkta spam-skydd i form av tillägg till WordPress, där det mest använda och kända är Akismet som utvecklas av WordPress-utvecklarna.

  Det kommer förinstallerat med varje WordPress-blogg, så det är bara att aktivera, skaffa en API-nyckel från WordPress.com och så är din blogg rent bra skyddad från spam, tack vare deras smarta algoritmer som lär sig genom de miljontals bloggar som det är installerat på. 🙂

 39. Jonathan Gabor
  december 10, 2010 @ 11:30 f m

  Mycket bra fråga, som jag tyvärr inte kan ge ett bra svar på. Men vi har flera idéer och planer hur vi kan avsevärt förbättra våra webbmail-klienter, och vi hoppas på att kunna presentera några av dessa någon gång nästa år.

 40. Anonym
  december 10, 2010 @ 11:31 f m

  Permalänkar i wordpress? Funkar det nu?

 41. Jonathan Gabor
  december 10, 2010 @ 11:34 f m

  Vi kan visst hantera SSL, men dock inte på våra privat-webbhotell. Däremot är det fullt möjligt att installera SSL-certifikat på våra företags-webbhotell. En av orsakerna till det, är att ett SSL-certfikat kräver ett dedikerat IP-nummer, och vi har tyvärr inte möjlighet att ge alla våra privatkunder sina egna dedikerade IP-nummer.

 42. Jonathan Gabor
  december 10, 2010 @ 11:35 f m

  Vi kan visst hantera SSL, men dock inte på våra privat-webbhotell. Däremot är det fullt möjligt att installera SSL-certifikat på våra företags-webbhotell. En av orsakerna till det, är att ett SSL-certfikat kräver ett dedikerat IP-nummer, och vi har tyvärr inte möjlighet att ge alla våra privatkunder sina egna dedikerade IP-nummer.

 43. Jonathan Gabor
  december 10, 2010 @ 11:36 f m

  Tack för dina vänliga ord, de värmer så gott i vinterkylan. Vi har fokuserat så hårt på dessa förbättringar, att kommunikationsbiten tyvärr har släpat lite efter. Men vi lovar att vi ska försöka bättra oss på den fronten…

  Vi har även massa förbättringar planerade inför 2011, och vi ska försöka få ut dem snabbare den här gången. Återigen, stort tack! 🙂

 44. Jonathan Gabor
  december 10, 2010 @ 11:38 f m

  Om du syftar på Webalizer, så är det tyvärr ingenting vi kan ändra på. Webalizer är ett verktyg som inte utvecklas av oss, så vi har inte möjlighet att ändra på särskilt mycket.

  Jag kan även rekommendera Google Analytics, som är gratis, enkelt att installera och ger dig en mängd statistik i alla dess former.

 45. Jonathan Gabor
  december 10, 2010 @ 11:40 f m

  Nej då, det är inte dött. Men väldigt få kunder hör av sig gällande bättre Perl-stöd, så därför har vi främst fokuserat på de populära språken; PHP och ASP.NET. Men vi tackar för förslaget, och ska se vad vi kan göra!

 46. Jonathan Gabor
  december 10, 2010 @ 11:41 f m

  Det får man absolut önska sig! 🙂 Dock inget som är planerat den närmaste tiden, även om vi givetvis vill kunna erbjuda IPv6-stöd så snart som möjligt.

 47. Jonathan Gabor
  december 10, 2010 @ 11:42 f m

  Som jag skrev till Maria ovan, så berör detta inte ditt operativsystem som körs på din dator, utan det på ditt webbhotell. Kontakta gärna supporten, så kan de berätta mer. 🙂

 48. Marcus
  december 10, 2010 @ 12:45 e m

  Erm… OK, skall se om jag lyckas hitta hur man gör detta. Tack för tipset!

 49. Skimbrada1
  december 11, 2010 @ 12:21 f m

  Hej kan ni inte fixa en iphone app på er hemsida? Så att man kan logga in och ändra sina inställningar, kolla databasen, ändra filer i filhanteraren och kanske till och med ladda upp ny filer via iphone( en bild tex.

 50. Jonathan Gabor
  december 11, 2010 @ 3:00 e m

  Inget dåligt förslag alls, dock inget planerat just nu tyvärr

1 2