Massiv uppgradering av ditt webbhotell

Tack vare dina och resten av våra kära kunders fina förslag under året, så är vi idag väldigt stolta över att kunna presentera den största uppgraderingen i Surftowns historia! Massor av nyheter för både våra Linux- och Windows-kunder! 🙂

Observera att detta är ett ganska tekniskt inlägg! Men vi kommer att löpande publicera fler blogginlägg som lite mindre tekniskt berättar mer om våra nyheter.

Webbhotell i molnet med CloudLinux och Windows Server 2008

CloudLinux - webbhotell i molnetDen teknologiska utvecklingen har rört sig framåt i en otrolig fart, och har gjort det möjligt för oss att erbjuda dig ett bättre webbhotell än någonsin! Vi har samarbetat med några av de bästa utvecklarna i världen och har valt att uppgradera vår Linux-plattform med CloudLinuxs LVE-teknologi, som låter oss kapsla ditt webbhotell i sin egna ”bubbla.” Det betyder det att ditt webbhotell inte blir belastat av andras aktiviteter på servern, och ger dig en imponerande prestanda, stabilitet och säkerhet.

Vi är även stolta över att idag få presentera en fullt uppdaterad Windows-plattform, baserad på Windows Server 2008 och Hyper-V. Denna kombination ger oss i princip samma möjligheter som CloudLinux ger våra Linux-webbhotell – den senaste teknologin för ditt webbhotell, med hög grad av isolering och massor av prestanda och säkerhet.

Oöverträffat stöd för PHP5

WordPress, Joomla, Drupal, MagentoVi upplever en stark tillväxt bland användare av open source-applikationer såsom WordPress, Joomla och Drupal. Dessa och många andra PHP5-baserade applikationer körs bättre än någonsin hos oss nu. Inte endast på grund av CloudLinux och dess LVE-teknologi, utan även för att vi idag kan med glädje berätta att safe_mode är inaktiverat!

Dessutom så har vi utökat PHPs memory_limit till hela 128 MB – det högsta du kan få på ett webbhotell idag. Denna höga gräns betyder att du utan problem kan ladda upp högupplösta foton till ditt bildgalleri eller använda tyngre funktioner, som till exempel WordPress Multi-Site-funktion.

Den senaste Windows-teknologin

Surftown <3 WindowsMen det är som sagt inte bara Linux-kunder som får en massa godis! Vi har idag tagit ett stort steg framåt med vår Windows-plattform, och kan idag erbjuda webbhotell med IIS 7 webbserver, MS SQL 2008 databasserver, ASP.NET 4.0 och MVC 2! Därmed får du alla de senaste teknologierna på en säker, stabil och snabb plattform med Windows Server 2008 och Hyper-V i grunden.

Och med smarta funktioner som UrlRewrite, betyder det att du utan problem kan ha snygga och framför allt SEO-vänliga webbadresser. Det vill säga Umbraco, DotNetNuke och andra populära CMS helt enkelt fungerar som de ska hos oss – direkt och utan krångligheter.

Det bästa av allt…?

Alla dessa nyheter är tillgängliga idag och för samtliga kunder! Observera dock att vissa kunder kan behöva att ta kontakt med vår vänliga supportavdelning, innan de kan använda några av de nya funktionerna.

Kommentera gärna med dina idéer och förslag på hur vi kan bli ännu bättre. Vi tar varmt emot både ris och ros – vi kommer ju ingenstans utan dig!

82 Comments

1 2
 1. JL
  december 11, 2010 @ 3:40 e m

  Några planer på att upgradera till Php 5.3+ ?

 2. Jonathan Gabor
  december 11, 2010 @ 4:32 e m

  Givetvis, men inte riktigt än. Eftersom det är rätt stora ändringar mellan PHP 5.2 och PHP 5.3, så måste vi se till att alla kunder er redo och förbereda så deras hemsidor inte helt plötsligt slutar att fungera. Men vi kommer säga till i god tid, när en uppgradering blir av.

 3. Anonym
  december 11, 2010 @ 6:42 e m

  Ok, detta var ganska coolt faktiskt.

 4. Jonathan Gabor
  december 13, 2010 @ 9:11 f m

  Visst är det?! Kul att du gillar det. 🙂

 5. Johan Thid
  december 14, 2010 @ 9:34 e m

  Jag märkte att ni inaktiverat safe_mode, det är säkert bra men ni måste meddela INNAN ni gör stora förändringar. En av våra viktigaste applikationer slutade plötsligt att fungera.
  Jag ringde VIP-supporten och kollade vad felet var och om det hade med safe_mode att göra.
  VIP-supporten vet ej vad safe_mode är och skapar ett ärende 2010-11-25, 10 dagar senare får jag ett danskt mail som är svårt att läsa vad det innebär, men något i stil med att om du ej fått hjälp kontakta oss igen.

  Syftet med VIP-supporten är ganska oklar för mig…

  Annars bra att den är inaktiverad, men tänk på att era kunder konfigurerar efter vissa förutsättningar. Ändra dem inte utan att meddela!
  /Johan

 6. Sammy Johannesson
  december 15, 2010 @ 9:06 e m

  Kan man via er prenumrera på störningar och planerat underhåll via email? Vi har haft väldigt mycket störningar på vår sajt vid dessa uppdateringar och känner att vi inte har någon information från er innan era planerade arbeten (eller så har vi inte hittat detta)?

 7. Jonathan Gabor
  december 16, 2010 @ 10:01 f m

  Det finns webbaserade tjänster, som emulerar cron… Googla på ”web cron” så finner du massa alternativ, flera av dem gratis.

 8. Jonathan Gabor
  december 16, 2010 @ 10:03 f m

  Felet ligger nog i att du använder din e-postadress som användarnamn istället för det användarnamn du valde när du beställde ditt webbhotell. Titta i mejlet du fick när du beställde ditt webbhotell, där finner du ditt användarnamn.

 9. Jonathan Gabor
  december 16, 2010 @ 10:05 f m

  Om du syftar på att du behöver logga in för att kontakta supporten, så behöver du inte oroa dig – även om det för det mesta är sunt att vara lite överdrivet försiktig. 🙂

  Men vi krypterar all trafik på vår sajt, vilket du kan se av att adressen i adressfältet startar med https:// istället för https://

 10. Conny Bäckström
  december 19, 2010 @ 12:05 e m

  Bra jobbat.
  Äntligen lite Space…
  Webbhotell i molnet med CloudLinux och Windows Server 2008

 11. Jonathan Gabor
  december 20, 2010 @ 9:55 f m

  Beroende på vilket program du använder för att ändra på din hemsida, så finns det olika lösningar. Om du gör det ”manuellt” genom att logga in via FTP, så kan du alltid ge släktingen ett eget FTP-konto som du har ”låst” till en specifik mapp. Han kan därför inte röra sig utanför denna mapp, och därmed inte komma åt resten av dina filer. Om du kör WordPress eller liknande, så kan man oftast upprätta ett konto som har begränsad åtkomst.

  Jag skulle rekommendera dig att du kontaktar supporten med hur du idag ändrar på din hemsida och exakt vad du vill att din släkting ska kunna ändra på, så ska vi nog hitta en lösning på det hela.

 12. Safe Mode On/Off | Surftown
  december 20, 2010 @ 12:51 e m

  […] = off och en memory_limit på 128 MB! Vi har även lanserat vår egna VPS-tjänst. Läs mer om uppgraderingen och vår […]

 13. Mikael Eliasson
  januari 2, 2011 @ 8:59 e m

  Finns det någon möjlighet att vi får compression genom IIS’en? åtminstone för static content vore välkommet

 14. Jonathan Gabor
  januari 3, 2011 @ 8:41 f m

  Troligen väljer vi att göra en HTML5/CSS3-app som fungerar för både iOS och Android plus alla andra moderna mobilenheter, såsom iPad och Galaxy Tab. Men det beror lite på vad vi önskar ha i appen och om det då kräver bättre åtkomst till enhetens hårdvara och/eller API.

  Vi får se, helt enkelt… 😉

 15. Jonathan Gabor
  januari 3, 2011 @ 8:42 f m

  I dagsläget är det tyvärr inte möjligt, men vi tackar för ditt förslag och hoppas på att få kunna erbjuda det i framtiden.

 16. Jonathan Gabor
  januari 3, 2011 @ 12:35 e m

  Inte i dagsläget, men utmärkt förslag! Vi ska diskutera det internt, och se om det är möjligt att erbjuda detta.

 17. Ulf Lagerberg
  januari 3, 2011 @ 6:57 e m

  Hur uppgraderar jag från ASP.Net 2.0 ==> 4.0 ?

 18. Kribbe
  januari 4, 2011 @ 7:47 f m

  Vad krävs för att kunna använda E-post eller ftp hos er med någon slags säkerhet eller kryptering?

 19. Jonathan Gabor
  januari 4, 2011 @ 9:22 f m

  Använder du webbmailen så är redan all trafik till och från din dator och våra servrar fullständigt krypterad. Använder du en e-postklient, så behöver du ändra några inställningar i din e-postklient. Kontakta supporten, så förklarar de precis hur du ska göra.

 20. Jonathan Gabor
  januari 4, 2011 @ 9:22 f m

  Det gör du via din kontrollpanel, och du finner en guide för detta här: https://surftown.se/support/hur-aendrar-jag-version-av-microsoft-net-framework

  Om du inte ser ASP.NET 4.0 som ett alternativ, så kontakta vänligen supporten. Du ligger då på en av de få servrar som ännu inte blivit uppgraderade, men vi flyttar dig mer än gärna snabbt över en som har blivit det. 🙂

 21. Tweets that mention Massiv uppgradering av ditt webbhotell | Surftown -- Topsy.com
  januari 4, 2011 @ 12:12 e m

  […] This post was mentioned on Twitter by Jonathan Gabor. Jonathan Gabor said: @Mortfiles Du har väl inte missat själva lanseringsinlägget? 🙂 https://blogg.surftown.se/massiv-uppgradering-av-ditt-webbhotell/ […]

 22. Helene
  januari 5, 2011 @ 2:36 e m

  Jag har en sak som jag skulle vilja skulle bli bättre – statistiken. Jag skulle vilja att den såg ut ungefär som på extremetracking.com. Där kan man se hur många unika besökare per dag, vecka, månad och år man har. Dessutom får man en lista på de senaste enskilda besökarna där man ser vilket land och stad besökaren var ifrån, vilket operativsystem den hade, vilken webbläsare den använde, hur de kom till ens sida (genom facebook, från en länk osv.

  Det skulle vara jättebra för jag tycker i alla fall att det är väldigt intressant att se vartifrån mina besökare kommer och så vidare. Och det är bra att kunna se vilken webbläsare de flesta använder m.m.

 23. Henrik
  januari 10, 2011 @ 6:49 f m

  Jag vet inte om jag missat något, men finns det inget sätt att skapa en e-post autoreply annat än i administratörspanelen. Jag kan inte släppa in alla där för en så enkel och viktig sak. Det borde gå att göra i Web-mailen, men jag kan inte hitta det.

  Henrik

 24. Annaw7
  januari 11, 2011 @ 8:04 e m

  Kanske är det redan på gång men jag skulle bli mycket hjälpt av en sökfunktion från surftown.se. Nu googlar jag för att hitta till sidor och ämnen inom er sajt

 25. Jonathan Gabor
  januari 21, 2011 @ 12:35 e m

  Bra förslag, det är faktiskt tyvärr inte möjligt att administrera direkt i webbmailen. Tack!

 26. Den senaste Windows-teknologin: Windows Server 2008, IIS 7, MS SQL 2008, ASP.NET 4 och… MVC 3?! | Surftown
  januari 27, 2011 @ 11:09 f m

  […] månaden presenterade vi en massa nya funktioner och förbättringar, för i stort sett alla våra tjänster men kanske framför allt för vår […]

 27. Förbättrat fakturaflöde | Surftown
  februari 2, 2011 @ 4:05 e m

  […] senaste månaderna har vi inte bara arbetat med att förbättra de roliga delarna av våra webbhotell. Vi har även lagt ner en hel del energi på att finputsa flera system bakom […]

 28. anna
  mars 2, 2011 @ 7:24 e m

  varför går det då fortfarande inte att ladda upp filer till wordpress media library??

 29. Jonathan Gabor
  mars 3, 2011 @ 11:10 f m

  Det borde du absolut kunna göra… Hör av dig till supporten, så får vi ta en titt på det.

 30. Calle
  mars 5, 2011 @ 10:23 e m

  Hej !

  De är märkligt att supporten inte kan förklara vad de lika funktionerna i e-postlisterna gör och har för funktioner utan hänvisar till leverantören av programet.

  mvh calle

 31. Claes Ottersten
  oktober 31, 2011 @ 8:35 e m

  Min inkorg strular hela tiden sedan uppgraderingen! Varför? Får inga mail sedan i fredags!

 32. Cossan
  april 19, 2012 @ 1:32 e m

  Jag har installerat wordpress på ett ”advanced” konto hos er.
  Multi site fungerar inte…..

1 2