Kolla din e-post via mobilen

Det är inte alla som känner till, att deras mobiltelefon innehåller en fullt duglig e-post klient. Med denna kan du både läsa och skicka e-post, vilket innebär att du slipper släpa med dig laptopen när du ska resa bort över helgen eller liknande.

När du konfigurerar e-postklienten på din mobiltelefon, så brukar valet vara mellan POP3 och IMAP. Om man väljer POP3, rekommenderar jag man att sparar en kopia av mailet på mailservern – så kan du vid ett senare tillfälle hämta hem det igen till din e-postklient på din dator där hemma.

Personligen rekommenderar jag dock IMAP, då det innebär att mailen aldrig lämnar mailservern. Dessutom, om du läser ett mail via mobilen, så kommer det även markeras som läst via webmailen och din e-postklient. Raderar du ett mail, kommer det även raderas i webmailen och e-postklienten.

Då bandbredd via mobilen oftast kostar per megabyte, kan man därför ofta finna olika inställningar över hur mycket av mailet osm ska hämtas. Om du till exempel ställer in så att mobiltelefonens e-postklient endast hämtar rubrikerna, så behöver du endast hämta den e-post som du önskar att läsa. Det blir billigare i längden, då du optimerar din bandbreddsförbrukning.

One Comment

  1. Johan
    december 5, 2013 @ 7:17 e m

    You suck big time!!!!’