Umbraco

Den senaste Windows-teknologin: Windows Server 2008, IIS 7, MS SQL 2008, ASP.NET 4 och… MVC 3?!

SurftownFörra månaden presenterade vi en massa nya funktioner och förbättringar, för i stort sett alla våra tjänster men kanske framför allt för vår Windows-plattform.

Bland annat uppgraderade vi till Windows Server 2008 och dess Hyper-V-teknologi, som lät oss förbättra både prestandan och stabiliteten för våra Windows-webbhotell samt introducera en mängd nya teknologier. Till exempel så har vi uppgraderat våra webbservrar till IIS 7 och databasservrar till MS SQL 2008 SP2, vilket introducerar en mängd nya funktioner och finesser som hjälper utvecklare att skapa ännu bättre applikationer och sajter.

ASP.NET 4.0 och MVC 2 3!

Något som många av våra kunder efterfrågade var ASP.NET 4.0 och MVC 2, vilket vi är väldigt glada över att få erbjuda idag. Men det har knappt gått en månad innan vi kommer med ytterligare en uppgradering, nämligen MVC 3; den senaste versionen som nyligen släpptes! 🙂

En väldigt trevlig bieffekt av alla dessa uppgraderingar är att populära CMS som till exempel Umbraco nu fungerar ruskigt fint med våra webbhotell.

Det händer otroligt mycket inom Windows-webbutveckling just nu, och vi gör vårt absolut bästa för att hela tiden hänga med och ligga på framkant. Men vi kan redan idag stoltsera med kanske Skandinaviens bästa Windows-webbhotell till ett väldigt attraktivt pris. För var hittar du ett billigare webbhotell med IIS 7, obegränsat antal MS SQL 2008-databaser, ASP.NET 4.0 och MVC 3?!

Just nu har vi dessutom ett trevligt erbjudande, där du får ett Advanced-webbhotell för endast 10 kr/mån det första året, plus 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Så du har verkligen ingenting att förlora! 🙂

Ännu inte uppgraderad?

Vi har valt att inte automatiskt migrera alla våra existerande kunder till Windows Server 2008, på grund av vi upptäckte att kunde uppstå några kompatibilitetsproblem. Så har du ännu inte möjlighet att välja ASP.NET 4.0 i din kontrollpanel, så kontakta supporten så flyttar vi dig till en av våra nya Windows Server 2008-servrar, med alla trevliga nyheter som nämns här ovanför.

Om du beställde ditt webbhotell efter vi publicerade blogginlägget med nyheterna, den 9:e december, så behöver du inte flyttas. Allt du behöver göra är att välja ASP.NET 4.0 i kontrollpanelen, enligt denna guide.

Massiv uppgradering av ditt webbhotell

Tack vare dina och resten av våra kära kunders fina förslag under året, så är vi idag väldigt stolta över att kunna presentera den största uppgraderingen i Surftowns historia! Massor av nyheter för både våra Linux- och Windows-kunder! 🙂

Observera att detta är ett ganska tekniskt inlägg! Men vi kommer att löpande publicera fler blogginlägg som lite mindre tekniskt berättar mer om våra nyheter.

Webbhotell i molnet med CloudLinux och Windows Server 2008

CloudLinux - webbhotell i molnetDen teknologiska utvecklingen har rört sig framåt i en otrolig fart, och har gjort det möjligt för oss att erbjuda dig ett bättre webbhotell än någonsin! Vi har samarbetat med några av de bästa utvecklarna i världen och har valt att uppgradera vår Linux-plattform med CloudLinuxs LVE-teknologi, som låter oss kapsla ditt webbhotell i sin egna ”bubbla.” Det betyder det att ditt webbhotell inte blir belastat av andras aktiviteter på servern, och ger dig en imponerande prestanda, stabilitet och säkerhet.

Vi är även stolta över att idag få presentera en fullt uppdaterad Windows-plattform, baserad på Windows Server 2008 och Hyper-V. Denna kombination ger oss i princip samma möjligheter som CloudLinux ger våra Linux-webbhotell – den senaste teknologin för ditt webbhotell, med hög grad av isolering och massor av prestanda och säkerhet.

Oöverträffat stöd för PHP5

WordPress, Joomla, Drupal, MagentoVi upplever en stark tillväxt bland användare av open source-applikationer såsom WordPress, Joomla och Drupal. Dessa och många andra PHP5-baserade applikationer körs bättre än någonsin hos oss nu. Inte endast på grund av CloudLinux och dess LVE-teknologi, utan även för att vi idag kan med glädje berätta att safe_mode är inaktiverat!

Dessutom så har vi utökat PHPs memory_limit till hela 128 MB – det högsta du kan få på ett webbhotell idag. Denna höga gräns betyder att du utan problem kan ladda upp högupplösta foton till ditt bildgalleri eller använda tyngre funktioner, som till exempel WordPress Multi-Site-funktion.

Den senaste Windows-teknologin

Surftown <3 WindowsMen det är som sagt inte bara Linux-kunder som får en massa godis! Vi har idag tagit ett stort steg framåt med vår Windows-plattform, och kan idag erbjuda webbhotell med IIS 7 webbserver, MS SQL 2008 databasserver, ASP.NET 4.0 och MVC 2! Därmed får du alla de senaste teknologierna på en säker, stabil och snabb plattform med Windows Server 2008 och Hyper-V i grunden.

Och med smarta funktioner som UrlRewrite, betyder det att du utan problem kan ha snygga och framför allt SEO-vänliga webbadresser. Det vill säga Umbraco, DotNetNuke och andra populära CMS helt enkelt fungerar som de ska hos oss – direkt och utan krångligheter.

Det bästa av allt…?

Alla dessa nyheter är tillgängliga idag och för samtliga kunder! Observera dock att vissa kunder kan behöva att ta kontakt med vår vänliga supportavdelning, innan de kan använda några av de nya funktionerna.

Kommentera gärna med dina idéer och förslag på hur vi kan bli ännu bättre. Vi tar varmt emot både ris och ros – vi kommer ju ingenstans utan dig!

Välkommen till nya Surftown.se!

Som ni kan se har Surftown genomgått en väsentlig förändring. Redan 2007 satte vi igång en process, med målet att förbättra Surftown på alla dess håll och kanter. Support 2.0 drogs igång för att förbättra vår kundservice, det arbetades fram nya kundvänliga avtalsvillkor, det lanserades fasta trafikgränser… Listan kan göras hur lång som helst.

Allt hårt arbete gav till sist resultat, vilket bland annat visades genom vinsten i Råd & Rön, men även från den respons vi har fått från våra kunder. Trots detta, var det faktiskt bara en fingervisning på att vi valt rätt riktning; resan hade bara påbörjats.

Medan teknikerna slet med maskineriet bakom ridån, som vårt nya e-postsystem, så drog vi andra igång med arbetet framför. Målet var att förbättra kundupplevelsen, samt migrera över till en plattform som tillåter oss att snabbt förändra och förbättra.

Vi lämnade därför vår gamla egen-utvecklade ASP/ASP.NET-plattform, som har tjänat oss väl under åren men samtidigt heller inte fått den kärlek den har behövt. Verktyget vi valde för framtiden landade till slut på Drupal, efter att ha diskuterat och prövat på allt från Umbraco till WordPress. Anledningen till att vi valde Drupal var bland annat dess modularitet, som tillåter oss att enkelt utveckla egna verktyg och utöka funktionaliteten hos Drupal.

Till detta behövde vi givetvis en ny design, som både var snyggare och trevligare att titta på, men framförallt en som var mer lättnavigerad och användarvänlig. Efter många revisioner och diskussioner, blev resultatet vad ni idag ser framför er. Vi är själva otroligt nöjda med resultatet, även om det finns en hel del som fortfarande behöver finslipas och fixas till. Tro inte att vi har glömt bort My Surftown, wikin och alla våra andra tjänster—vi arbetar givetvis på att migrera över dessa till vår nya design och plattform.

Men oavsett hur nöjda och glada vi är så är det trots allt eran, kundens, åsikt som spelar någon roll. Det är för er vi gör detta! Vi vill därför höra alla era tankar, förslag och idéer på hur vi kan göra Surftown till ett ännu bättre webbhotell. Så skriv en kommentar till oss!