skola

Bra val, Webbstjärnan!

Webbstjärnan 09Webbstjärnan är en tävling anordnad av .SE, där deltagarna tävlar om vem som kan skapa bäst webbplats. Fokus ligger på innehåll och inte utseende, och till sitt förfogande har man olika publiceringsverktyg, såsom WordPress, Joomla, MediaWiki med flera. Surftown var, tillsammans med Loopia och Wopsa, de tre webbhotell som ställde upp med att sponsra alla deltagare med var sitt webbhotell och domännamn.

Tanken är att tävlingen ska vara en årlig händelse, men vi kan se att tävlingen har varit en succé redan. 264 skolor, 498 lärare, 758 lag och 3586 elever resulterade i hela 405 publicerade bidrag. Fantastiskt! Det ska bli spännande att se vem som tar hem priset på 20.000 kr! 🙂

.SE gjorde faktiskt ett utmärkt val när de valde Surftown, Loopia och Wopsa som webbhotell. Både Surftown och Loopia blev nämligen rekommenderade av Internetworld i det senaste testet, där Surftown dessutom utnämndes till ’Bästa budgetval’. Läs mer om detta hos Stjärnkikarna, som är Webbstjärnans officiella blogg.

Webbstjärnan

Webbstjärnan 09Förra veckan lanserade .SE sin sajt ”Webbstjärnan”, som är en tävling för att stödja och utveckla användandet av Internet bland Sveriges skolor. Med fria händer och moderna publiceringsverktyg (såsom WordPress, MediaWiki och Joomla) ska det bli ytterst spännande att se vad elever runt om i Sverige lyckas skapa. Och för deltagarna ligger det hela 20,000kr och 100 poäng i kursen projektarbete.

Surftown stödjer tävlingen genom att i samarbete med .SE erbjuda alla deltagare ett eget webbhotell, så att de har någonstans att publicera sina verk. På så vis får de tillgång till 1-Click Toolbox, som gör det enkelt att komma igång med sitt arbete. Dessutom så ingår det VIP-support, så de även kan ringa in till vår supportavdelning, om så skulle önskas. Och där till har vi skrivit diverse guider för de olika publiceringsverktygen, som även våra ”vanliga” kunder kommer få ta del av inom en snar framtid.

Tävlingen drar igång den 18 augusti i år, men det går redan nu att anmäla sig. Så är du elev eller lärare på en skola, och tycker det verkar intressant, så hoppa direkt över till deras sajt!