safe_mode

Oöverträffat stöd för PHP5

WordPress, Joomla, Drupal, MagentoMed CloudLinux i maskinrummet, så har vi kunnat förbättra nästan alla aspekter av våra Linux-webbhotell. Idag är det dags att berätta lite mer om en av de största förbättringarna – nämligen vårt stöd för PHP5 och därmed alla applikationer skrivna i det: WordPress, Joomla, Drupal och många fler.

Bättre prestanda och säkerhet

Med effektivare resursfördelning på webbservern, så har vi haft möjlighet att tillåta en smått otrolig memory_limit på hela 128 MB! Detta tillåter din sajt att växa obehindrat funktionsmässigt, eftersom du nu utan problem till exempel bygga ditt egna bloggnätverk med hjälp av WordPress’ Multi-Site, ladda upp högupplösta foton till ditt bildgalleri eller bygga en stor community-sajt med Drupal eller Joomla.

Utöver det, så har vi kunnat öka säkerheten avsevärt för ditt webbhotell genom att köra PHP i ”FastCGI-mode” vilket gör att dina applikationer körs under sin egna användare istället för webbserverns. Det gör det nästintill omöjligt för en kund att läsa eller skriva i andra kunders filer! Det gör det även lättare för oss att i framtiden introducera nya versioner av PHP eller nya teknologier/språk, såsom Python. (Förslag tas gärna emot i kommentarerna.)

Sveriges bästa webbhotell för WordPress, Joomla och Drupal?

Tack vare den ökade säkerheten, så kan ditt webbhotell idag ha safe_mode inaktiverat! Detta förbättrar stödet för populära applikationer skrivna i PHP avsevärt. Till exempel så kan du fullt ut utnyttja WordPress’ supersmidiga administrationsgränssnitt och installera både teman och tillägg med några få klick.

Och även om prestandan för ditt webbhotell är förbättrad, så kan du förbättra den ytterligare genom till exempel cache-tillägg. Till WordPress rekommenderar jag WP Super Cache, eller W3 Total Cache om du är lite mer tekniskt insatt eller önskar mer flexibilitet.

Och givetvis gäller detta även Drupal och Joomla, inklusive de tusentals moduler och komponenter som du kan använda för att förbättra och utöka funktionaliteten på din hemsida! Så nu finns det ingenting som hindrar dig från att bygga den bästa sajten du kan tänka dig! 🙂

Webbhotell i molnet med CloudLinux

CloudLinux - webbhotell i molnetSurftowns största uppgradering är äntligen lanserad, och introducerar en mängd förbättringar för våra webbhotell. I detta blogginlägg tänkte jag berätta lite mer om en av dessa, nämligen CloudLinux och dess innovativa LVE-teknologi.

LVE — supertunn virtualiseringsteknologi

LVE står för ”Lightweight Virtual Environment”, och ger oss en rad fördelar:

  • Högre stabilitet på webbservern tack vare isolering av webbhotell
  • Bättre prestanda, på grund av effektivare fördelning av resurser
  • Enskilda kunder kan inte påverka inte andra kunders stabilitet och prestanda
  • Snabb identifiering av kunder med skenande resursbehov
  • Förbättrad säkerhet trots safe_mode inaktiverat

Enkelt förklarat betyder det att ditt webbhotell hamnar i sin egen ”bubbla,” som förhindrar att det blir påverkat av andra webbhotell. Exempelvis om ett webbhotell skenar iväg med sin resursanvändning och börjar belasta servern onormalt mycket, så skulle det i vanliga fall innebära att resterande webbhotell på servern började upplevas långsamma…

Men inte med CloudLinux! CloudLinux fördelar snabbt resurserna så att alla webbhotell får de resurser de behöver för att fungera. Samtidigt kan vi snabbt identifiera och hjälpa den kund som fått ett ovanligt högt resursbehov.

Förbättrad prestanda och säkerhet för ditt webbhotell

Förr i tiden så var man tvungen att ha en ”gemensam” användare på webbservern, som alla webbhotell delade på. Detta introducerade dock en rad säkerhetsproblem som flera programmeringsspråk försökte lösa, dock inte utan komplikationer. PHPs föraktade safe_mode är just ett sådant exempel, som visserligen löste problemet men samtidigt introducerade en rad andra problem…

Den bästa lösningen hade såklart varit att låta varje webbhotell använda sin egna användare på webbservern. Men det är inte förrän på senare tid teknologin för att kunna göra detta, utan en väsentligt högre belastning på servern, har dykt upp.

Vi har valt en av de bästa teknologier för detta i form av CloudLinux, som låter oss isolera ditt webbhotell med hjälp av virtualisering. Du kan därför köra din kod som ditt webbhotells egna användare — utan att det tummar på prestandan eller säkerheten!

Massiv uppgradering av ditt webbhotell

Tack vare dina och resten av våra kära kunders fina förslag under året, så är vi idag väldigt stolta över att kunna presentera den största uppgraderingen i Surftowns historia! Massor av nyheter för både våra Linux- och Windows-kunder! 🙂

Observera att detta är ett ganska tekniskt inlägg! Men vi kommer att löpande publicera fler blogginlägg som lite mindre tekniskt berättar mer om våra nyheter.

Webbhotell i molnet med CloudLinux och Windows Server 2008

CloudLinux - webbhotell i molnetDen teknologiska utvecklingen har rört sig framåt i en otrolig fart, och har gjort det möjligt för oss att erbjuda dig ett bättre webbhotell än någonsin! Vi har samarbetat med några av de bästa utvecklarna i världen och har valt att uppgradera vår Linux-plattform med CloudLinuxs LVE-teknologi, som låter oss kapsla ditt webbhotell i sin egna ”bubbla.” Det betyder det att ditt webbhotell inte blir belastat av andras aktiviteter på servern, och ger dig en imponerande prestanda, stabilitet och säkerhet.

Vi är även stolta över att idag få presentera en fullt uppdaterad Windows-plattform, baserad på Windows Server 2008 och Hyper-V. Denna kombination ger oss i princip samma möjligheter som CloudLinux ger våra Linux-webbhotell – den senaste teknologin för ditt webbhotell, med hög grad av isolering och massor av prestanda och säkerhet.

Oöverträffat stöd för PHP5

WordPress, Joomla, Drupal, MagentoVi upplever en stark tillväxt bland användare av open source-applikationer såsom WordPress, Joomla och Drupal. Dessa och många andra PHP5-baserade applikationer körs bättre än någonsin hos oss nu. Inte endast på grund av CloudLinux och dess LVE-teknologi, utan även för att vi idag kan med glädje berätta att safe_mode är inaktiverat!

Dessutom så har vi utökat PHPs memory_limit till hela 128 MB – det högsta du kan få på ett webbhotell idag. Denna höga gräns betyder att du utan problem kan ladda upp högupplösta foton till ditt bildgalleri eller använda tyngre funktioner, som till exempel WordPress Multi-Site-funktion.

Den senaste Windows-teknologin

Surftown <3 WindowsMen det är som sagt inte bara Linux-kunder som får en massa godis! Vi har idag tagit ett stort steg framåt med vår Windows-plattform, och kan idag erbjuda webbhotell med IIS 7 webbserver, MS SQL 2008 databasserver, ASP.NET 4.0 och MVC 2! Därmed får du alla de senaste teknologierna på en säker, stabil och snabb plattform med Windows Server 2008 och Hyper-V i grunden.

Och med smarta funktioner som UrlRewrite, betyder det att du utan problem kan ha snygga och framför allt SEO-vänliga webbadresser. Det vill säga Umbraco, DotNetNuke och andra populära CMS helt enkelt fungerar som de ska hos oss – direkt och utan krångligheter.

Det bästa av allt…?

Alla dessa nyheter är tillgängliga idag och för samtliga kunder! Observera dock att vissa kunder kan behöva att ta kontakt med vår vänliga supportavdelning, innan de kan använda några av de nya funktionerna.

Kommentera gärna med dina idéer och förslag på hur vi kan bli ännu bättre. Vi tar varmt emot både ris och ros – vi kommer ju ingenstans utan dig!

Planerat underhåll av kontrollpanelen

Vi har under en längre period planerat en mängd förbättringar av våra webbhotell, och vi börjar göra oss redo för att presentera en massa roliga nyheter som vi tror kommer glädja alla våra kunder något oerhört. 🙂

Men innan vi kan lyfta på skynket så behöver vi fixa och trixa lite med maskineriet. Därför har vi planerat ett underhåll inför nästa helg — närmare bestämt fredagen den 26/11 klockan 16:00 15:30 till söndagen den 28/11.

Under denna tidsperiod så kommer din kontrollpanel vara otillgänglig. Så behöver du uträtta några ändringar av ditt webbhotell, till exempel upprätta en e-postadress, så är det en god idé att göra detta senast fredag 26/11 eller vänta till efter helgen.

Ditt webbhotell kommer dock att rulla på precis som vanligt. Möjligtvis behöver vi starta om din webbserver, vilket betyder att din hemsida kommer vara otillgänglig under en kortare period på ca. 5-15 minuter, men utöver det så förväntar vi oss ingen nertid. Du kommer även som vanligt kunna komma åt din e-post, både via e-postklient och webbmail — beroende på vad du föredrar.

Syftet med underhållet är som sagt att bana väg för en större uppgradering av våra tjänster, som vi kommer presentera i början av december. Denna uppgradering kommer äntligen introducera de mest efterfrågade ändringarna, och vi ser riktigt mycket fram emot att få presentera dem.

PS. Glöm inte att följa oss på Twitter (@surftown), där vi svarar på frågor och annat! 🙂

Stor uppgradering genomförd

En hektisk helg är över, och detsamma gäller för vår stora uppgradering. Stämningen här kan närmast beskrivas som en suck av lättnad över hur pass smärtfritt det hela gick.

Vi försökte vara så kommunikativa som möjligt under uppgraderingen, och det ser ut som om vi lyckades – det har trots allt varit relativt lugnt på supportavdelningen. Både vår driftstatus, bloggen och en informationssida med nästan realtids-information användes, och dessutom pushade min kollega ut status-meddelanden via Twitter.

Efter att uppgraderingen har det trillat in en del frågor gällande nytt utseende och nya funktioner. Och jag kan förstå det inte ser ut som om det finns mycket nytt under solen, eftersom det rör sig om många men små skillnader.

Gällande utseendet, var det min uppfattning att vi var tvungna att byta till ett nytt utseendet. Så var dock inte fallet, och vi har därför valt att bibehålla det nuvarande utseendet/temat för att matcha våra många supportartiklar.

Gällande nya funktioner, så har den nya versionen av hosting-plattformen gett oss flera möjligheter för att erbjuda nya funktioner. Dock beklagar jag att jag inte varit helt tydlig gällande tidsplanen för när vi kommer lansera dessa nya funktioner, som jag för tillfället gärna håller för mig själv. Vi vill gärna först testa dessa innan de aktiveras i er kontrollpanel.

Men jag lovar att det innan jul kommer en uppföljning med nyheter och mer information. Jag vill gärna även bekräfta att uppgraderingen var ett stort steg närmare lanseringen av våra VPS-produkter. Dessutom så ska hastigheten för kontrollpanelen förbättrats – och det är ni nog inte så ledsna över… 😉

Uppdatering 23:e 27:e december 2009

En uppdatering på blogginlägget gällande ny funktionalitet. Vi är ännu inte färdiga med att testa alla möjligheter, då vi parallelt arbetar med lanseringen av den kommande VPS-tjänsten.

Dock kan jag nämna att det nu finns ett filter för autosvar, så man kan välja vilk adresser som inte ska motta ditt automatiska besked. Dessutom förväntar jag mig att vi någon gång under det kommande året få stöd för .htaccess-lösenordsskydd på Windows-webbhotell samt 2048-bits SSL-kryptering.

1 2 3