open-xchange

Nya samarbetsfunktioner till företagskunder

Sedan vi lanserade den nya avancerade webbmail förra året, gav vi också näring till rykten om att flera funktioner skulle komma. Några av er kanske redan har upptäckt att vi hade smugit in en uppdatering med nya funktioner till alla våra företagskunder under januari. De nya funktionerna är en förlängning av en önskan från vår sida att erbjuda fler och bättre tjänster för våra företagskunder.

En av de nya och smarta funktioner heter Infostore, vilket gör att du, via din Surftown webmail, kan lagra och dela filer och dokument. Det finns även en versionskontroll av filerna, så du alltid kan hitta en äldre version av filen om så skulle behövas.

Som företagskund kommer du att få alla funktioner som privatkunder har, men även nya samarbetsverktyg som t.ex. delning av kalendrar, fildelning och globala adressböcker.

Nu lanserar vi branschens mest avancerade webmail!

Surftown Webmail för mobilen

Nya webmailen är här!

Vi har talat om den länge, och nu är den äntligen här – Surftowns nya webbmail!

Den nya webbmail är din nya kommunikationscentral, där du snabbt och lätt kan hålla koll på både e-post och sociala medier. Ditt första och ända stopp när du ska läsa och besvara e-post, Twitter och Facebook meddelanden.

Kom igång med den nya webbmailen – det är lätt

Vi har gjort det lätt för dig att komma igång med din nya Surftown Webbmail. Dina e-postkontakter och kalenderbokningar från den gamla webbmailklienten Squirrelmail är upprättat i den nya Surftown Webbmailen. Alla e-postmeddelanden och mappar är automatiskt importerade i den nya webbmailen, så att du kan komma igång med att använda den nya webbmailen med det samma.

Du kan logga in på den nya webbmailen här:
https://surftown.se/loggain

Det har tyvärr inte varit möjligt att automatiskt importera distributionslistor från den gamla webbmailen till den nya, så har du använt den funktionen, ska du upprätta dessa på nytt.

Avancerad webbmail

Vi har tidigare berättat om hur du lätt kan komma åt webbmailen genom din mobil, hur du kan integrera sociala medier i din webbmail och importera kontakter från både Gmail, Yahoo och Hotmail. Det är dock långt ifårn det enda som gör webbmailen till marknadens mest avancerade webbmail. Surftowns webbmail har också en rad mindre funktioner som bidrar till att stärka hela upplevelsen:

  • Flikvisning av öppna meddelanden. Öppnar du flera meddelanden så kan du växla mellan dessa genom ett menyfält i botten av sidan, mycket likt den menyrad du har i Windows.
  • Olika visningsalternativ. Du kan välja hur du vill att dina e-postmeddelanden sak presenteras för dig. Horisontalt eller vertikalt med förhandsvisning av det valda meddelandet eller enbart i form av en lista.
  • Drag and drop funktionalitet. Dra e-post och andra element mellan mappar i din webbmail, precis som du gör med filer på din PC eller Mac.
  • Sätt upp en egen förstasida med egna widgets. Du kan till exempel välja att se dina senaste e-postmeddelanden i en widget och sätta upp en RSS-feed till din favorit nyhetskanal i en annan.

Det är endast några av de möjligheter som du har i den nya webbmailen. Vi föreslår att du går på en upptäktfärd i den nya webbmailen, så att du med egna ögon kan se varför vi kallar den marknadens mest avancerade webbmail.

Kundservice har gjort en rad guider för att hjälpa dig att komma igång med den nya webbmailen. Du hitta dom här:
https://surftown.se/support/results/taxonomy%3A161

Utfasning av de gamla webbmailklienterna (Atmail och Squirrelmail)

I förbindelse med lanseringen av den nya webbmailen påbörjar vi att fasa ut de gamla webbmailklienterna. Det betyder att innan 2011 är slut kommer vi att stänga ner de gamla webbmailklienterna. Vi är dock överbevisade om att när du har prova den nya webbmailen så kommer du inte ha någon lust att använda de gamla mer.

Feedback på den nya webbmailen tar vi gärna mot. Skriv en kommenter nedan och låt oss höra vad du tycker.

Ha så trevlig med den nya webbmailen.

Underhåll av kontrollpanelen inför lanseringen av ny webmail

Våra utvecklare har arbetat som tokar och vi är väldigt nära en lansering av vår nya webmail, som introducerar en massa spännande nyheter.

För att lanseringen ska gå så smidigt som möjligt, så behöver vi utföra lite underhåll av din kontrollpanel. Detta kommer ta plats den 4:e oktober, mellan klockan 00:00 och 06:00.

Du kommer fortfarande kunna nå din mejl via den existerande webmailen eller din e-postklient, då det endast är åtkomsten till din kontrollpanel som blir påverkad. Du kommer med andra ord inte ha möjlighet att lägga till nya domäner, e-postadresser och liknande under underhållet. Vi kommer givetvis göra allt för att underhållet ska ta så kort tid som möjligt.

Vi vill även påminna dig att de existerande webmail-klienterna (Squirrelmail och AtMail) kommer att fasas ut efter en (längre) övergångsperiod, så du har möjlighet att kontrollera att dina kontakter och kalender har blivit korrekt kopierade till den nya webmailen.

Tack för din förståelse! Hoppas ni ser fram emot denna lansering lika mycket som vi! 🙂

Smidig mobilåtkomst i nya webmailen

Med vår nya webmail blir det enklare än någonsin att kolla sin mejl via sin mobiltelefon. Även om man som vanligt har alternativet att använda sitt e-postkonto via IMAP och telefonens standardklient, så kan det vara några som helst slipper krångla med servernamn, portnummer och liknande. Då är mobilversionen av vår nya webmail ett perfekt alternativ.

Det är dessutom superenkelt att lägga till sin hemskärm, för snabb åtkomst. Du loggar bara in och sedan använder din mobiltelefons funktion för det, så får du en snygg ikon på din hemskärm och är hela tiden bara ett ”klick” från dina mejl!

Branschens mest avancerade webmail

Surftown WebmailSnart lanserar Surftown branschens mest avancerade webmail, som introducerar en mängd trevliga funktioner. Det kommer till exempel bli superenkelt att importera sina kontakter från andra tjänster (t.ex. Gmail, Yahoo och Hotmail) och du kommer kunna integrera sociala medier såsom Twitter och Facebook direkt i webmailen.

Surftown Webmail MobileUtöver stöd för vanligt förekommande funktioner såsom text- och HTML-mejl, adressbok och kalender så kommer du alltså endast behöva logga in en enda gång för att ha full koll på alla dina sociala medier, samlat på ett enda ställe. Du kan till och med skicka meddelanden till både Twitter och Facebook!

Det kommer även bli mycket enklare att kolla sin mejl från sin mobiltelefon, då Surftowns webmail enkelt kan nås från en smartphone. Då möts du av en mobilversion som är anpassad för åtkomst via mobiltelefoner.

1 2