MVC

Den senaste Windows-teknologin: Windows Server 2008, IIS 7, MS SQL 2008, ASP.NET 4 och… MVC 3?!

SurftownFörra månaden presenterade vi en massa nya funktioner och förbättringar, för i stort sett alla våra tjänster men kanske framför allt för vår Windows-plattform.

Bland annat uppgraderade vi till Windows Server 2008 och dess Hyper-V-teknologi, som lät oss förbättra både prestandan och stabiliteten för våra Windows-webbhotell samt introducera en mängd nya teknologier. Till exempel så har vi uppgraderat våra webbservrar till IIS 7 och databasservrar till MS SQL 2008 SP2, vilket introducerar en mängd nya funktioner och finesser som hjälper utvecklare att skapa ännu bättre applikationer och sajter.

ASP.NET 4.0 och MVC 2 3!

Något som många av våra kunder efterfrågade var ASP.NET 4.0 och MVC 2, vilket vi är väldigt glada över att få erbjuda idag. Men det har knappt gått en månad innan vi kommer med ytterligare en uppgradering, nämligen MVC 3; den senaste versionen som nyligen släpptes! 🙂

En väldigt trevlig bieffekt av alla dessa uppgraderingar är att populära CMS som till exempel Umbraco nu fungerar ruskigt fint med våra webbhotell.

Det händer otroligt mycket inom Windows-webbutveckling just nu, och vi gör vårt absolut bästa för att hela tiden hänga med och ligga på framkant. Men vi kan redan idag stoltsera med kanske Skandinaviens bästa Windows-webbhotell till ett väldigt attraktivt pris. För var hittar du ett billigare webbhotell med IIS 7, obegränsat antal MS SQL 2008-databaser, ASP.NET 4.0 och MVC 3?!

Just nu har vi dessutom ett trevligt erbjudande, där du får ett Advanced-webbhotell för endast 10 kr/mån det första året, plus 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Så du har verkligen ingenting att förlora! 🙂

Ännu inte uppgraderad?

Vi har valt att inte automatiskt migrera alla våra existerande kunder till Windows Server 2008, på grund av vi upptäckte att kunde uppstå några kompatibilitetsproblem. Så har du ännu inte möjlighet att välja ASP.NET 4.0 i din kontrollpanel, så kontakta supporten så flyttar vi dig till en av våra nya Windows Server 2008-servrar, med alla trevliga nyheter som nämns här ovanför.

Om du beställde ditt webbhotell efter vi publicerade blogginlägget med nyheterna, den 9:e december, så behöver du inte flyttas. Allt du behöver göra är att välja ASP.NET 4.0 i kontrollpanelen, enligt denna guide.

Massiv uppgradering av ditt webbhotell

Tack vare dina och resten av våra kära kunders fina förslag under året, så är vi idag väldigt stolta över att kunna presentera den största uppgraderingen i Surftowns historia! Massor av nyheter för både våra Linux- och Windows-kunder! 🙂

Observera att detta är ett ganska tekniskt inlägg! Men vi kommer att löpande publicera fler blogginlägg som lite mindre tekniskt berättar mer om våra nyheter.

Webbhotell i molnet med CloudLinux och Windows Server 2008

CloudLinux - webbhotell i molnetDen teknologiska utvecklingen har rört sig framåt i en otrolig fart, och har gjort det möjligt för oss att erbjuda dig ett bättre webbhotell än någonsin! Vi har samarbetat med några av de bästa utvecklarna i världen och har valt att uppgradera vår Linux-plattform med CloudLinuxs LVE-teknologi, som låter oss kapsla ditt webbhotell i sin egna ”bubbla.” Det betyder det att ditt webbhotell inte blir belastat av andras aktiviteter på servern, och ger dig en imponerande prestanda, stabilitet och säkerhet.

Vi är även stolta över att idag få presentera en fullt uppdaterad Windows-plattform, baserad på Windows Server 2008 och Hyper-V. Denna kombination ger oss i princip samma möjligheter som CloudLinux ger våra Linux-webbhotell – den senaste teknologin för ditt webbhotell, med hög grad av isolering och massor av prestanda och säkerhet.

Oöverträffat stöd för PHP5

WordPress, Joomla, Drupal, MagentoVi upplever en stark tillväxt bland användare av open source-applikationer såsom WordPress, Joomla och Drupal. Dessa och många andra PHP5-baserade applikationer körs bättre än någonsin hos oss nu. Inte endast på grund av CloudLinux och dess LVE-teknologi, utan även för att vi idag kan med glädje berätta att safe_mode är inaktiverat!

Dessutom så har vi utökat PHPs memory_limit till hela 128 MB – det högsta du kan få på ett webbhotell idag. Denna höga gräns betyder att du utan problem kan ladda upp högupplösta foton till ditt bildgalleri eller använda tyngre funktioner, som till exempel WordPress Multi-Site-funktion.

Den senaste Windows-teknologin

Surftown <3 WindowsMen det är som sagt inte bara Linux-kunder som får en massa godis! Vi har idag tagit ett stort steg framåt med vår Windows-plattform, och kan idag erbjuda webbhotell med IIS 7 webbserver, MS SQL 2008 databasserver, ASP.NET 4.0 och MVC 2! Därmed får du alla de senaste teknologierna på en säker, stabil och snabb plattform med Windows Server 2008 och Hyper-V i grunden.

Och med smarta funktioner som UrlRewrite, betyder det att du utan problem kan ha snygga och framför allt SEO-vänliga webbadresser. Det vill säga Umbraco, DotNetNuke och andra populära CMS helt enkelt fungerar som de ska hos oss – direkt och utan krångligheter.

Det bästa av allt…?

Alla dessa nyheter är tillgängliga idag och för samtliga kunder! Observera dock att vissa kunder kan behöva att ta kontakt med vår vänliga supportavdelning, innan de kan använda några av de nya funktionerna.

Kommentera gärna med dina idéer och förslag på hur vi kan bli ännu bättre. Vi tar varmt emot både ris och ros – vi kommer ju ingenstans utan dig!

Planerat underhåll av kontrollpanelen

Vi har under en längre period planerat en mängd förbättringar av våra webbhotell, och vi börjar göra oss redo för att presentera en massa roliga nyheter som vi tror kommer glädja alla våra kunder något oerhört. 🙂

Men innan vi kan lyfta på skynket så behöver vi fixa och trixa lite med maskineriet. Därför har vi planerat ett underhåll inför nästa helg — närmare bestämt fredagen den 26/11 klockan 16:00 15:30 till söndagen den 28/11.

Under denna tidsperiod så kommer din kontrollpanel vara otillgänglig. Så behöver du uträtta några ändringar av ditt webbhotell, till exempel upprätta en e-postadress, så är det en god idé att göra detta senast fredag 26/11 eller vänta till efter helgen.

Ditt webbhotell kommer dock att rulla på precis som vanligt. Möjligtvis behöver vi starta om din webbserver, vilket betyder att din hemsida kommer vara otillgänglig under en kortare period på ca. 5-15 minuter, men utöver det så förväntar vi oss ingen nertid. Du kommer även som vanligt kunna komma åt din e-post, både via e-postklient och webbmail — beroende på vad du föredrar.

Syftet med underhållet är som sagt att bana väg för en större uppgradering av våra tjänster, som vi kommer presentera i början av december. Denna uppgradering kommer äntligen introducera de mest efterfrågade ändringarna, och vi ser riktigt mycket fram emot att få presentera dem.

PS. Glöm inte att följa oss på Twitter (@surftown), där vi svarar på frågor och annat! 🙂