Litespeed

Avrundning på Litespeed-uppgraderingen

För två månader sedan annonserade vi uppgraderingen av alla våra Linux-servrar från Apache till Litespeed, och för tre veckor sedan uppgraderades den sista servern. Därefter har vi fokuserat på att tweaka inställningar och förbättra prestanda baserat på den feedback vi har fått.

Vi har fått många positiva reaktioner från användare som kan se en märkbar förbättring i hastighet på sin webbplats. Tyvärr har vissa användare också drabbats av problem med visning av bilder eller långsammare laddningshastighet som en följd av uppgraderingen. De flesta av de problem som har uppstått i kölvattnet av uppgraderingen har nu korrigerats så att alla förhoppningsvis får en positiv upplevelse framöver.

Vi har försökt att sammanfatta återstående frågor här under. Upplever du andra problem med din webbplats vi vill gärna höra från dig. Du kan med fördel kontakta kundservice direkt här.

Kända problem du bör vara medveten om

Cache-relaterade fel
Litespeed använder en privat cache för varje användare, vilket bidrar till att öka hastigheten på de flesta webbplatser. På vissa webbplatser kan användarna uppleva att de visas som utloggade. På andra webbplatser kan det vara sämre laddningshastighet. I dessa fall kan det vara nödvändigt att stänga av standardcachen och använda en annan typ av cache.

Vi rekommenderar dock att du kontaktar kundservice innan du stänger av cachen, så att du är säker på att det är den rätta lösningen. Det kan finnas andra och bättre lösningar.

Filrättigheter
I samband med uppgraderingen finns det risk för att filrättigheter för filer på ditt webbhotell har ändrats. Du kan läsa mer om varför det har hänt och hur felet korrigeras här.

Register_globals är avstängt
För att öka säkerheten har vi valt att stänga av inställningen register_globals som standard på alla webbhotell. Det finns dock fortfarande ett fåtal webbplatser som kräver att register_globals är aktiverat. Om du får felmeddelanden på din webbplats kan det bero på att register_globals måste aktiveras. Du kan läsa mer om hur du aktiverar register_globals här.

77% på Litespeed

Just nu är ca. 77% av våra Linux-servrar uppgraderade till LiteSpeed​​, och vi förväntar oss att slutföra uppgraderingen den 22 November.

Ursprungligen hade vi planerat in uppgraderingen så att den skulle vara avslutad 15 november, men vi stötte på ett par utmaningar på vägen som ledde till problem för enskilda kunder – och som i ett specifikt fall påverkade en hel del kunder. Vi har därför valt att gå långsammare fram med resterande servrar. Samtidigt arbetar vi löpande med att optimera inställningarna baserat på den konstruktiva feedback vi har fått – och får – från er.

För närvarande finns följande kända buggar som vi arbetar för att lösa:

  • Error 500 – Vissa kunder får ibland problem, där de får en så kallad Fel 500.
  • Pear – ett fåtal kunder har meddelat att det kan uppstå fel vid användning av Pear.

Gemensamt för ovanstående fel är att det inte ser ut att finnas någon entydig orsak till dem – och därmed inte heller en enda, enkel lösning. Därför är det viktigt att du tar kontakt med kundtjänst om du stöter på de här felen.

Om det har uppstått andra fel efter att webbservern har uppgraderats som inte är lösta, vill vi också väldigt gärna att du hör av dig. Du kan kontakta kundtjänst här: https://surftown.se/support/create

30 % uppgraderade till Litespeed

Uppgraderingen av alla våra Linux-webbhotell till Litespeed är igång, och det går som tur är riktigt bra. 30 % av våra Linux-servrar använder nu Litespeed, och varje dag uppgraderas nya servrar med den nya blixtsnabba teknologin.

Du kan följa med vilka servrar som uppgraderas, och när din server uppgraderas här:
https://surftown.se/support/nar-uppgraderas-min-server-till-litespeed

Saknar du ett webbhotell?
Kom ihåg att du just nu kan köpa ett webbhotell för endast 1 kr för det första året. Du sparar uppstartskostnaden och upp till 4 427 kr beroende på vilket slags Surftown-webbhotell som du väljer.

Klicka här för att skapa ett webbhotell

Webbhotell för endast 1 kr – vi firar massiv uppgradering

En sak som har stått högt på önskelistan hos många av våra kunder och oss själva är bättre prestanda för våra Linux-servrar. Därför har vi letat länge efter en lösning som ger sådana förbättringar, samtidigt som den är kompatibel med vårt provisioneringssystem.

Vi har nu hittat en sådan lösning i form av den blixtsnabba webbservertekniken Litespeed. Under de senaste månaderna har tekniken testats noga på våra system, och idag har Litespeed redan införts på en handfull utvalda servrar. Under de närmaste månaderna kommer lösningen att ha installerats på ALLA våra Linux-servrar. Hos Surftown ska alla köra Ferrari.

Det vill vi gärna fira!

Vi har därför satt ut 5 000 webbhotell till försäljning för 1 kr per styck! Först till kvarn gäller!

Klicka här för att upprätta ett webbhotell

Förbättringar och nya möjligheter med Litespeed
Den massiva uppgraderingen av alla våra Linux-servrar kommer att medföra en rad förbättringar och nya möjligheter:

  • Snabbare hemsidor
  • Bättre upptider
  • Högre säkerhet
  • Fler möjligheter

Litespeed är mer än sex gånger snabbare än Apache, som är den webbserverteknik vi har använt tidigare. Litespeed ger också otroligt stabila webbservrar, och därmed bättre upptider för din hemsida. Vårt mål är att leverera 100 % upptid, och med den nya Litespeed-tekniken är vi så nära det målet som det går att komma idag.

Förutom snabbare hemsida och bättre upptider, ökar Litespeed också säkerheten. Litespeed minskar till exempel risken för ”DoS-attacker” (Denial of Service) och så kallad ”defacing” av hemsidan.

För de mer tekniska användarna kan Litespeed också erbjuda några extra tilltalande möjligheter. Du kan nu till exempel aktivera din egen cache. Detta kan hjälpa dig att öka hastigheten på hemsidan betydligt. Du kan även välja mellan flera olika PHP-versioner på samma server, så att du fritt kan välja just den version som passar din hemsida.

Som en extra bonus i detta ymnighetshorn av förbättringar fördubblar vi mängden RAM på alla webbhotell, från 128 MB till 256 MB. Om du till exempel använder WordPress och tidigare har råkat ut för problem med för lite ledigt minne, borde det nu vara historia.

Litespeed är ett stort steg i rätt riktning för Surftown. Jag ser fram mot att kunna avslöja fler goda nyheter inom den närmaste framtiden.