domännamn

Surftown får ny registrar

AscioVi arbetar på en mängd förbättringar men en av dessa förbättringar har du troligtvis inte märkt av. Vi har nämligen nyligen bytt registrar; från eNom till Ascio — en ledande leverantör av domäner, med över 250 internationella toppdomäner (TLD’s).

Fler toppdomäner, större flexibilitet och bättre produkter

Vi hade gärna slagit på stora trumman över hur bra det här kommer bli, men sanningen är att du på kort sikt antagligen inte kommer märka av något. På längre sikt kommer du dock se betydelsen i detta.

Bytet till Ascio kommer först och främst ge oss möjligheten att i framtiden erbjuda dig fler toppdomäner att välja mellan, när du registrerar din domän hos Surftown. Utöver det så kommer bytet internt ge oss större möjligheter att anpassa våra erbjudanden och produkter efter era önskemål.

Så håll gärna ett öga på bloggen, där vi kommer berätta mer om våra framtidsplaner för Surftown.

Skaffa din egen toppdomän – för 1,1 miljon kronor

Vad är en toppdomän?

En toppdomän är det som kommer efter punkten i ett domännamn. Till exempel för surftown.se, så är ”.se” toppdomänen och ”surftown” själva domännamnet.

ICANN, organisationen som administrerar alla toppdomäner, klubbade idag igenom ett beslut att tillåta vem som helst att ansöka om en egen toppdomän. Det betyder att för en ”mindre” summa på runt en miljon kronor kommer du få möjligheten att ansöka om .vadsomhelst.

Det ryktas bland annat om att Tokyo och Paris redan har visat intresse om att ansöka om respektive .tokyo och .paris, samtidigt som man får anta att större företag och organisationer såsom Microsoft, Facebook och NASA kommer vara intresserade av en egen toppdomän; även om det endast är i syfte att skydda sitt varumärke från missbruk.

Vad tycker du? Bra eller dåligt för internet, och vilken toppdomän hade du velat se?

Läs mer:

Klart för nya toppdomäner – .SE
”Internet kommer att förändras i grunden” – DN
Aftonbladet punkt vad då? – Aftonbladet

Alla hjärtans dag? Alla domäners dag!

Du har väl inte missat att vi bjuder alla nya kunder på webbhotell när de registrerar en eller flera .se-domäner för endast 1 kr/st? Nu utökar vi dessutom erbjudandet, och inkluderar .com/.net/.org-domäner och startavgiften (värde: 149 kr)!

Nya kunder kan alltså nu få ett helt års webbhotell plus .se, .com, .net och .org-domäner för endast 1 kr per domän! Men detta extra fina erbjudande gäller endast mellan 14-18 februari och upp till 5000 domäner, och i skrivande stund är vi är nere på mindre än 2000 domäner kvar!

Varför inte hjälpa oss sprida erbjudandet, så fler kan få ta del registrera domäner till ett riktigt billigt pris? Det är bara att klicka på knapparna i slutet av inlägget.

Men nu frågar du dig säkert varför vi skickar detta till dig, en existerande kund? Ska inte du också få ta del av detta fantastiska erbjudande? Givetvis ska du få göra det!

Alla hjärtans dag? Alla domäners dag!

För att fira Alla hjärtans dag tillsammans med våra kunder, låter vi dig som nuvarande kund registrera ovannämnda toppdomäner (.se/.com/.net/.org) för en krona styck! Allt du behöver göra för att ta del av erbjudandet, är att logga in på My Surftown och klicka på ”Köp/flytta domän” och beställa. Erbjudandet gäller endast under Alla hjärtans dag, så passa på!

Observera att det kan tillkomma en avgift på 10 kr för varje domän som överskrider antalet domäner som ingår i ditt webbhotellspaket, och det kan därför löna sig att uppgradera till ett större paket. Du kan kontrollera antalet domänplatser som ingår i ditt abonnemang i vår produktöversikt, och se om det blir billigast för dig att uppgradera.

Hoppas du får en fantastisk alla hjärtans dag, med massor av domäner och kärlek! 🙂

5000 .se-domäner för endast 1 kr/st – webbhotell ingår!

Idag lanserar vi ett riktigt rolig erbjudande! Registrera en eller flera .se-domäner för endast en krona styck, och vi bjuder på webbhotellet!

5000 .se-domäner för endast 1 kr/st - webbhotell ingår!Domänen är ens unika identitet på nätet, och ingen sajt är komplett utan sitt eget domännamn. Rätt domännamn gör det lätt för andra att hitta tillbaks och komma ihåg ens hemsida, och är även av stor vikt när det kommer till sökmotorer.

Med en egen domän kan du även skaffa dig en personlig e-postadress, i stil med förnamn@efternamn.se. Eller varför inte låta ditt företag få en professionell och trovärdig e-postadress, istället för någon gratis-variant som ofta missbrukas för att skicka spam?

Med 5000 kraftigt rabatterade .se-domäner kan man nu säkra den perfekta domänen för sin nya hemsida eller affärsidé, och man webbhotellet på köpet – allt för en ynka krona! Domänrabatten gäller i samband med beställningen av ett kostnadsfritt webbhotell, och endast i Februari. Startavgift på 149 kr tillkommer.

Klicka här för att skaffa dig en egen och unik .se-domän!

One.com avstängda för nyregistrering av .se-domäner

.SE skickade nyligen ut ett pressmeddelande, där de berättade att One.com har under sommaren registrerat ett större antal domännamn utan att ha ett uppdrag från sina kunder. Detta agerande strider mot deras avtal mot .SE, och .SE har därför stängt av nyregistreringar av .se-domäner via One.com från och med den 14:e september, i minst 30 dagar beroende på om One.com åtgärdar sina brister.

Att One.coms handlande strider mot .SE-avtalet är ingenting jämfört med hur de har behandlat sina kunder! Det har nämligen i flera fall saknats avtal mellan One.com och dess kunder, och .se-domännamn har registrerats för deras räkning utan att de varit medvetna om det. Och inte nog med det, så har de i flera fall använt felaktiga kunduppgifter.

Det här är den allvarligaste förbrytelsen jag har sett de senaste åren.

Danny Aerts, VD på .SE (Källa: ComputerSweden)

Vi uppmanar alla att pröva på en seriös .se-registrar!

1 2