analytics

Google: Analytics – Superstatistik

Den nya versionen av Google Analytics är ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att förstå varifrån dina besökare kommer ifrån, vad de söker och hur de rör sig runt på din hemsida.

Analytics kan också visa dig massor av statistik om till exempel hur personer hittade din hemsida och i så fall, vilka sökord de använde. Dessutom så samlar Analytics in tekniska detaljer såsom vilken skärmupplösning och webbläsare som har använts. För privata hemsidor är Analytics ett utmärkt statistikverktyg – och dessutom helt gratis!

Även för företag 
Företagskunder kan också dra nytta av Google Analytics. Här kan det bidra till att stärka dina kunskaper om kundernas beteende på din hemsida via olika mätningar och filter, och därmed göra det möjligt att kartlägga försäljningen och förbättra avkastningen på din marknadsföring ute på nätet. Du kan till exempel göra mätningar på antalet försäljningar, prenumerationer på nyhetsbrev, begära att få bli kontaktad eller andra mål som du definierar.

Fem enkla steg för att komma igång med Google Analytics:
1. Gå till Google
2. Skapa ett gratis Google-konto 
3. Lägg till Google Analytics till ditt konto 
4. Gå in på ditt konto hos Google Analytics 
5. Lägg till din webbplats (Website)

Kopiera Google JavaScript-kod på din webbplats och notera att koden måste vara på alla sidor som du önskar övervaka. Du kan även se denna YouTube-video som innehåller en genomgång av Google Analytics.

I morgon fortsätter vi vår ”Google-vecka” med en presentation av Google AdSense.